Evenimentul Zilei > International > Chiar vom afla adevărul? Pentagonul promite să dezvăluie totul despre OZN-uri!
Chiar vom afla adevărul? Pentagonul promite să dezvăluie totul despre OZN-uri!

Chiar vom afla adevărul? Pentagonul promite să dezvăluie totul despre OZN-uri!

Pentagonul va crea o echipă de lucru pentru investigarea OZN-urilor

Pentagonul formează un nou grup de lucru pentru a investiga observațiile despre OZN asupra bazelor militare americane – spun oficialii apărării – după ce senatorii americani cer răspunsuri pe acestă temă. Pentagonul continuă să studieze Obiectele Zburătoare Neidentificate (OZN) în cadrul unui program  special pentru a clarifica proveniența fenomenelor atmosferice anormale. Unii dintre specialiștii invitați de Ministerului Apărării al Statelor Unite sunt convinși că misterioasele obiecte sunt extraterestre.

Senatorii americani cer mai multă transparență din partea Pentagonului față de obiectele misterioase de pe cer

Pentagonul formează un nou grup de lucru pentru a investiga OZN-urile. Doi oficiali ai apărării au declarat pentru CNN că grupul de lucru va vâna şi investiga OZN-urile care au fost văzute de aeronavele militare și vor fi conduse de secretarul adjunct al Apărării, David Norquist.

Grupul de lucru va fi anunțat oficial în următoarele zile

Acest lucru vine la doar câteva săptămâni de la apariția departamentului de vânătoare secret al Pentagonului, care a continuat să funcționeze în ultimul deceniu, în ciuda afirmațiilor că a fost desființat în 2012. .

Eforturile anterioare de a investiga ceea ce Pentagonul numeşte fenomene aeriene neidentificate au fost conduse de Marina SUA întrucât avioane ale sale au fost implicate în multe din întâlnirile documentate.

Membrii din Congresul american şi oficiali ai Pentagonului şi-au exprimat de mult timp îngrijorările privind apariţia unor aparate de zbor neidentificate de-asupra bazelor militare ale SUA. Nu există niciun consens cu privire la originea lor, unii speculând că ar putea fi vorba mai degrabă de drone care încearcă să culeagă informaţii decât extratereştri.

Comisia pentru informaţii din Senatul american a votat în luna iunie ca Pentagonul şi serviciile de informaţii să furnizeze o analiză publică a acestor întâlniri după ce Pentagonul a publicat trei înregistrări video care arată avioane americane întâlnind ceea ce par a fi OZN-uri.

Membrii unității au insistat că unele dintre obiectele descoperite sunt obiecte pe care oamenii nu le-ar putea face și că sunt „vehiculele care nu sunt fabricate pe acest pământ”.  FOTO 

În aprilie, Pentagonul a lansat imagini din trei observări ale unor obiecte neidentificate
Unul dintre videoclipuri a fost surprins în largul coastei din Jacksonville, Florida, în 2015 (foto)

„Aeronava necunoscută părea să aibă dimensiuni mici, aproximativ dimensiunea unei valize și culoare argintie”, se arată într-un raport despre un incident din 2014.

Avem lucruri zburând deasupra bazelor noastre militare şi locurilor unde efectuăm exerciţii militare şi nu ştim ce este şi ce nu este al nostru aşa că aceasta este o întrebare legitimă de pus, a afirmat în luna iulie preşedintele comisiei de informaţii, senatorul Marco Rubio.

Ca să fiu sincer, dacă ar fi ceva din afara planetei ar putea fi de fapt mai bine decât faptul că am asistat la un fel de salt tehnologic din partea chinezilor sau ruşilor sau a vreunui alt adversar, a mai adăugat Rubio.

Înregistrările video făcute publice de Pentagon par să arate obiecte zburătoare neidentificate mişcându-se rapid în timp ce sunt înregistrate de camere cu infraroşu.

În două dintre înregistrări piloţii americani pot fi auziţi exprimându-şi uimirea cu privire la cât de rapid se mişcă obiectele, o voce speculând că ar putea fi vorba de o dronă. FOTO

Filme de alb-negru și groaznice au fost anterior filtrate, iar Marina a recunoscut că sunt videoclipuri autentice
Donald Trump a exprimat scepticism în ceea ce privește validitatea înregistrărilor, numindu-l „un iad al videoclipului” și spunând „Mă întreb doar dacă este real”