În urma unei decizii adoptate de Camera Reprezentanţilor, Pentagonul este somat să divulge publicului dacă au existat experimente prin care s-a urmărit transformarea în arme biologice a unor căpuşe infectate şi dacă acestea au fost eliberate în afara laboratorului, relatează The Independent.

S-ar fi infectat insecte cu diferite boli în timpul Războiului Rece pentru a studia potenţialul lor ca arme biologice.

Autorul sugerează că cercetătorii de la Pentagon au folosit căpușele infectate cu boli și în afara laboratoarelor.

Oficialii resping totul ca fiind o simplă teorie a conspiraţiei prin care guvernul federal este făcut responsabil de răspândirea bolilor purtate de căpuşe.

„Avem nevoie de răspunsuri şi avem nevoie de ele acum”, a declarat Chris Smith, care este şi co-preşedinte al Grupului Congresional pentru Investigarea Bolii Lyme. Chiar dacă informaţiile pe care se bazează introducerea amendamentului de către congresmanul republican sunt contestate de unii ca fiind fabricaţii conspiraţioniste, alţi cercetători din domeniu privesc cu ochii buni amendamentul. Aceştia argumentează că orice care poate ajuta cercetarea în domeniu şi, deci, ajutorarea pacienţilor care suferă de boala Lyme este important. ”Trebuie să aflăm dacă există ceva în aceste presupuse experimente care ne poate ajuta să aflăm mai multe despre această boală pentru a putea combate mai bine răspândirea ei”, a declarat Pat Smith, preşedintă a Lyme Disease Association.