La nivel internaţional, pe 1 octombrie se sărbătoreşte „Ziua Persoanelor Vârstnice“, ocazie cu care se organizează, peste tot în lume, petreceri menite să le readucă, bătrânilor, zâmbetul pe buze şi să-i facă să uite de problemele, greutăţile şi bolile cu care se confruntă zi de zi.

Ministerul Muncii nu mai dă bani pentru bătrâni

În fiecare an, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – „C.A.R.P OMENIA“ a fost alături de membrii acesteia. Cu această ocazie, zilele trecute, seniorii asociaţiei au avut parte de o mare surpriză. Pentru a sărbători aşa cum se cuvine, îndrăgiţi cântăreţi ai muzicii populare româneşti au susţinut un moment artistic şi i-au încântat pe pensionari. Totodată, Asociaţia CARP Omenia a distribuit ajutoare materiale nerambursabile pentru cele aproximativ 200 de persoane vârstnice prezente la eveniment, dar şi pentru alte 1.000 de bătrâni sărmani atât din Bucureşti cât şi din afara acestuia. Mai mult, bunicii au participat şi la Tai Chi, un exercițiu asiatic de relaxare și cultivarea sănătății, iar cei bătrâni s-au simţit din nou tineri.

„Cu ceva timp înainte, Ministerul Muncii ne dădea 300.000 de lei pentru a le pune ceva în sacoşă acestor bătrâni, de 1 octombrie, acum nu ne mai dau nimic. Suntem singurii care avem grijă de ei“, ne-a declarat Gheorghe Chioaru, preşedintele CARP Omenia. În prezent, Aso cia ția numără peste 47.000 de membri persoane vârstnice atât din București, cât și din 8 județe ale țării.

Exercţiu util pentru sănătatea psihică

Este una din cele mai eficiente arte marţiale interne, recunoscută în acelaşi timp pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii şi longevităţii practicanţilor. Este în acelaşi timp şi o meditaţie în mişcare, practicantul încercând să fie mereu conştient de corpul său şi de mediul înconjurător, conducând mişcarea cu mintea într-o stare de relaxare activă şi alertă. Cercetările medicale au descoperit dovezi că Tai Chi este util pentru îmbunătăţirea echilibrului şi pentru sănătatea psihologică generală, şi că acesta este asociat cu beneficii generale de sănătate la persoanele în vârstă.

Te-ar putea interesa și: