„Personal, încurajez economiile, personal încurajez o gândire responsabilă și cred că o opțiune este într-adevăr Pilonul 3, care e sută la sută privat, e vorba de economiile oamenilor, bani care pot fi accesați oricând. Trebuie gândită o soluție, nu cu un efect imediat, dar trebuie gândită o soluție pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul 2, iar acest lucru trebuie făcut cu chibzuință, cu o analiză temeinică care să nu afecteze Pilonul 1, să nu genereze un deficit pe care să nu îl putem acoperi”, a declarat Violeta Alexandru.

Pe de altă parte, cei care beneficiază de pensiile se mai pot bucura de ele cel puțin în următoarea perioadă, deoarece legea prin care acestea trebuiau să fie eliminate nu a fost votată în urmă cu două săptămâni așa cum se dorea.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a declarat pentru pentru Digi24 că social-democrații au blocat adoptarea proiectului printr-un artificiu de procedură.

„Era imposibil de discutat acest proiect în ultima ședință de plen, pentru că cei de la PSD nu au trimis raportul de la Comisia de muncă la plen. deci practic nu putea fi discutat”, a spus Vîlceanu.

La rândul lui, fostul ministru PSD al muncii, Marius Budăi, este de părere că problema pensiilor trebuie rezolvată de PNL.

„Tot ce se întâmplă în țara asta e vina PSD, nu bâlbele lor, nu nepriceperea lor, nu amatorismul lor. Puteați da o ordonanță de urgență și desființați toate pensiile speciale! Noi nu ne opunem”, i-a spus Marius Budăi lui Dan Vîlceanu, în direct la Digi24.

„Ba da, vă opuneți, pentru că altfel trimiteați proiectul la plen în ultima ședință a plenului”, i-a replicat liberalul.

În ultimele ședințe care au avut loc la Parlament, la finalul anului trecut, pensiile speciale au iscat dezbateri aprinse în Comisia de muncă.

Adrian Solomon, deputat PSD, declara: „M-am simțit obligat să nu scăpăm niciuna din aceste pensii speciale. Ori suntem toți speciali, ori niciunul și ați zis că niciunul”.

Singurii care își pot păstra pensiile speciale, potrivit proiectului, sunt militarii, polițiștii, cei din serviciile de informații și angajații din penitenciare.

Te-ar putea interesa și: