Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost prezent vineri la Deva împreună cu primul candidat al partidului la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan.

Orban a vorbit despre creșterile de pensii promise de PSD.

„În ceea ce priveşte pensiile pentru părinţii şi bunicii noştri care au lucrat în condiţii grele, fiind încadraţi în grupa I şi grupa II de muncă, aş vrea să spun din capul locului că PSD nu numai că n-a majorat la timp aceste pensii ci a tăiat creşterile de pensii la care aveau dreptul pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă încă din ianuarie 2016.

Le readuc aminte că primii care au solicitat majorarea acestor pensii au fost liberalii în timpul guvernării liberale, când ministrul muncii era Mariana Câmpeanu. (…) PNL a avut proiect de lege pentru a asigura creşterea normală a pensiilor şi a asigura egalitatea de tratament pentru pensionari. În tot acest timp Olguţa Vasilescu şi premierii PSD au refuzat să recalculeze pensiile. Şi vine acum PSD, în pragul campaniei electorale pentru alegerile europene să spună că ei au majorat pensiile pentru grupa I şi grupa II. Este o minciună gogonată. 

PSD le-a răpit acestor părinţi şi bunici ai noştri dreptul la o pensie crescută de la 1 ianuarie 2016 până la 1 octombrie 2018 (…) Al doilea subiect în care puterea a minţit cu neruşinare este subiectul majorării alocaţiilor pentru copii. A minţit toţi românii căGuvernul PSD – ALDE este cel care majorat alocaţiile pentru copii. Adevărul, evidenţa arată foarte limpede: majorarea alocaţiilor pentru copii s-a făcut în urma unui amendament iniţiat de PNL la legea bugetului naţional de stat, prin care alocaţiile pentru copii au fost majorate.”, a declarat Ludovic Orban.

 

Te-ar putea interesa și: