Evenimentul ZileiSocialCasa Națională de Pensii: Poţi AFLA ONLINE stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poţi ieşi la pensie

Casa Națională de Pensii: Poţi AFLA ONLINE stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poţi ieşi la pensie

Casa Națională de Pensii: Poţi AFLA ONLINE stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poţi ieşi la pensie
Un serviciu extrem de util pentru utilizatorii de internet este pus la dispoziţie de către Casa Națională de Pensii Publice care dă posibilitatea ca orice persoană să poată afla informații precum stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente.

În prezent, 595 de persoane din Constanța au cont aprobat pe portalul cnpp.ro. Cei interesați de astfel de informații le pot accesa online, gratuit, la adresa CNPP.ro, accesând fereastra “De ce să îmi fac cont?” și urmând întocmai procedurile indicate acolo.

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator și să își exprime acordul pentru condițiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate câmpurile marcate cu “ * “ sunt obligatorii și salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.

Structura formularului este următoarea:

Date de identificare: Numele și prenumele, CNP, adresa de e-mail, act de identitate, adresa de domiciliu.

După finalizarea completării formularului, acesta se printează pentru a putea fi semnat în original. Cererea va fi procesată și aprobată după care datele de acces (nume utilizator și parolă) vor fi transmise solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.

Trebuie precizat faptul ca solicitantii care detin astfel de conturi vor putea obtine date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate dupa 01.04.2001 iar in ceea ce priveste conditiile de pensionare se pot obtine informatii cu privire la data iesirii la pensie, nu si amanunte in legatura cu cuantumul acesteia, titrează extrenews.ro.


Accesează: