Evenimentul Zilei > Social > Pensii majorate? Iohannis a lămurit-o! Ce trebuie să facă Guvernul mai departe
Pensii majorate? Iohannis a lămurit-o! Ce trebuie să facă Guvernul mai departe

Pensii majorate? Iohannis a lămurit-o! Ce trebuie să facă Guvernul mai departe

Vor fi majorate pensiile românilor având în vedere actualul context al pandemiei de coronavirus? Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj clar cu privire la pensii.

Astfel, majorarea pensiilor din septembrie este o măsură care trebuie analizată cu mare atenție de către guvernanți.

Aceasta este părerea liderului de la Cotroceni, care a subliniat că va insista ca Guvernul să țină cont de faptul că pensionarii sunt, de cele mai multe ori, o categorie dezavantajată.
„Mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei.

Deci, eu voi avea rugămintea către guvernanți să fie o analiză făcută care ține cont și de faptul că și pensionarii sunt nu doar categorie vulnerabilă, sunt și categorie de foarte multe ori dezavantajată în România”, a declarat Iohannis conform Radio România Actualităţi.

Amintim că un studiu realizat recent de șase sociologi de la Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române a scos la suprafaţă concluzii îngrijorătoare pentru români, inclusiv pentru cei care au pensii.

„Sociologii indică drept măsuri excepționale indemnizația de șomaj și venitul minim garantat de 1.000 de lei.

Pentru susținerea deficitului public, recomandările cercetătorilor includ negocierii urgente cu FMI și introducerea impozitului de solidaritate.

Se recomandă, de asemenea, abrogarea sau prorogarea Legii pensiilor, adoptate în 2019, indexarea punctului de pensie cu valoarea inflației, creșterea de salarii doar pentru a compensa rata inflației sau reintroducerea unei grile naționale unitare de salarizare pentru administrația locală”, arată sursa citată.

sursa foto: presidency.ro