Cum afectează greva de la CNPP plata pensiilor pe decembrie

Cum afectează greva de la CNPP plata pensiilor pe decembrie Pensie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Plata pensiilor pentru luna decembrie nu va fi pusă în pericol de greva angajaților, susțin reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Angajații acestei instituții

Bătrânii din România își vor primi pensiile începând cu primele zile din luna decembrie. Cu toate că angajații Caselor teritoriale de pensii se află în grevă, această situație nu va pune în pericol plata către beneficiari, susțin reprezentanții CNPP.

Greva angajaților Casei Naționale de Pensii. Când se fac plățile

De asemenea, distribuirea pensiilor nu va fi influențată nici de zilele libere de la începutul lunii decembrie. Oficialii Casei Naționale de Pensii au anunțat că au fost făcute deja demersurile legale pentru plăți.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum şi zilele libere de 2 şi 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor”, a anunțat CNPP.

Când începe plata 

Potrivit oficialilor CNPP, plata pensiilor începe din 4 decembrie 2023. Beneficiarii din România care au ales să primească pensia pe card, vor intra în posesia banilor începând cu 12 decembrie.

„Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.”, se arată în comunicatul CNPP.

CNPP a făcut deja primele viramente către casele teritoriale, astfel încât beneficiarii să își primească drepturile la timp.

Greva angajaților din CNPP. Ce se va întâmpla cu pensiile românilor

Grevă CNPP. Sursa foto: Facebook \Blocul Național Sindical

Casele de pensii din întreaga țară, grevă generală

Greva generală din cadrul CNPP a debutat pe 27 noiembrie, având termen nelimitate. Funcționarii din casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și inspecție socială au anunțat că vor noi creșteri de salarii și beneficii.

De asemenea, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și inspectoratele teritoriale de muncă s-au alăturat demersului. Angajații din Ministerul Muncii se plâng că ar avea condiții dificile de lucru și că se confruntă cu lipsa de personal.

Toți angajații din cadrul CNPP susțin că volumul de muncă ar fi foarte de mare, iar numeroși salariați sunt nevoiți să lucreze peste orele de program. În realitate, nici măcar șoferii din CNPP nu au salarii sub 6.000 de lei, iar cele ale personalului cu studii și experiență este în jur de 10.000 de lei.