Unii dintre membrii cabinetului Orban au ajuns deja la serviciu. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, s-a referit la priorităţile mandatului său şi a dat asigurări că nu se vor tăia pensiile şi salariile.

„În primul rând, aş vrea să mă asigur că în acest moment oamenii primesc cele mai corecte mesaje şi am să mă îngrijesc ca în echipa ministerului oamenii să comunice informaţiile exacte, pentru ca pensionarii şi salariaţii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariile şi că muncim pentru a putea avea un trai civilizat în România”, a declarat Violeta Alexandru, noul ministru al muncii.

Ministrul educaţiei, Monica Anisie, le-a spus jurnaliştilor aflaţi în faţa instituţiei pe care o conduce că va dedica acest mandat tinerilor.

„Acest mandat îl dedic tinerilor”, a declarat noul ministru al educației.

„Ca să pot rezolva ceva la Ministerul Educaţiei, trebuie mai întâi să intru şi să vad despre ce este vorba. Astăzi, am întâlnire cu secretarii de stat şi cu fostul ministru al cercetării, punem la punct procesul verbal de predare-primire şi la muncă de fapt”, a mai adăugat aceasta.