Evenimentul Zilei > Politica > PENIBILUL UNEI ACUZAȚII FĂRĂ SENS. „Dacă Iohannis e antisemit, la fel e și Dragnea”.
PENIBILUL UNEI ACUZAȚII FĂRĂ SENS. „Dacă Iohannis e antisemit, la fel e și Dragnea”.

PENIBILUL UNEI ACUZAȚII FĂRĂ SENS. „Dacă Iohannis e antisemit, la fel e și Dragnea”.

Cele mai interesante explicații vizavi de acuzația lui Ilan Laufer au fost expuse marți seară, la TVR, în emisiunea România 9.

Ion Cristoiu: „Pentru prima data cineva din PSD abordează doua mari probleme ale lui Iohannis, tinute în umbră: chestiunea forumul german si chestiunea razboiului dintre germania si guvernul israelului. Nu intereseaza pe România ce spune presa. Dar daca un politician ridica aceste probleme, președintele trebuie sa raspunda”, a spus jurnalistul. Maestrul a subliniat: „Se deschide o discutie. Depinde si cum e preluata. Conducerea PSD evita sa abordeaze aceasta temă. Trebuia sa o abordeze mai demult”.

Într-o intervenție telefonică, jurnalistul Dan Andronic a evidențiat nonsensul acuzației de antisemitism: „E în mod cert un joc politic, dar si o dovada de prostie politica. Sa o luam în mod logic. Cum Klaus Iohannis poate fi acuzat ca e antisemit pentru ca l-a refuzat ca ministru, așa și Dragnea poate fi acuzat ca este antisemit, pentru ca l-a exclus din partid. Romania devine o tara foarte greu de frecventat de un cetatean normal”, a spus Dan Andronic.

„Știu cat de în serios se iau aceste acuzatii de antisemism, PSD a ales sa se joace… Asta nu e o carte de jucat.

Exista un defect de fabricatie deja! S-ar fi întâmplat așa ceva pe vremea lui Adrian Nastase? V-ati fi închipuit un asemenea scandal pe vremea lui Tăriceanu? Asta arată un faliment al clasei politice. E un efect pervers al campaniei isterice  anticoruptie, conduse de DNA, care a făcut ca niciun om normal nu mai vrea sa intre în politica”, a mai adaugat jurnalistul.