Evenimentul Zilei > Actualitate > Pene de curent în toată ŢARĂ. ZĂPADĂ face RAVAGII
Pene de curent în toată ŢARĂ. ZĂPADĂ face RAVAGII

Pene de curent în toată ŢARĂ. ZĂPADĂ face RAVAGII

Zeci de localităţi din toată ţara au rămas fără curent din cauza ninsorii abundente. Deşi suntem în luna aprilie, se pare că vremea are alte planuri.

Aproape 7.000 de gospodarii din judetul Braila sunt nealimentate cu energie electrica, vineri dimineata din cauza avariilor aparute in retelele de distributie, din cauza ninsorilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, Stefan Stoian, 6.782 de abonati din 23 de localitati au ramas fara curent electric.

Avarii la reteaua de distributie se inregistreza in localitatile Oprisenesti, Plopu, Tirlele Filiului, Batogu, Ionesti, Gurguieti, Sihleanu, Scortaru Nou, Constantinesti, Ramnicelu, Corbu Nou, Maxineni, Maru Rosu, Lacu Rezii, Cuza Voda, Salcia Tudor, Gradistea, Custura, Boarca, Racovita, Corbeni, Gemenele, Gavani. In unele dintre cazuri, oamenii nu au curent de aproape 24 de ore, scrie stirileprotv.ro.

Peste 90 de localitati din zona centrala si de nord a Moldovei au ramas fara curent. Toate comunele din judetul Vaslui au fost afectate.

Un numar de 94 de localitati din cinci judete din zona centrala si de nord a Moldovei sunt nealimentate total sau partial cu energie electrica, vineri dimineata, din cauza ninsorilor abundente si a rafalelor de vant. Toate comunele din judetul Vaslui, sustin reprezentantii Delgaz Grid, sunt afectate de intreruperea curentului.

Sunt nealimentate cu energie electrica 57 de localitati din Bacau, 17 din Iasi, zece din Suceava, sase din Botosani si patru din Neamt.

Cele mai mari probleme sunt in judetul Vaslui, unde, protrivit reprezentantilor Delgaz Grid, toate unitatile administrativ teritoriale se confrunta cu intreruperi ale alimentarii cu energie electrica.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News