Perversul care a intrat peste doi copii (o fetiță de 5 ani și un băiețel de 9) trebuie prins, dar, chiar când el va fi după gratii, unda de frică transmisă nu se va stinge ușor.

Eu așa cred, dar o informație pare să mă contrazică: oamenii uită chiar și fapte atât de dezgustătoare. Un incident tulburător de asemănător s-a consumat în urmă cu aproape trei ani, mai exact pe 10 iunie 2015. Autorul faptei de atunci se pare că nu a fost prins deși la un moment dat un suspect a fost în vizorul autorităților.

În acea zi de vară un bărbat a intrat într-un bloc din cartierul bucureștean Titan (o aglomerare de blocuri muncitorești, ca și Drumul Taberei, unde a avut loc agresiunea de acum câteva zile). Urmărea patru copii, un băiat și trei fete, cu vârste de 7, 8, 9 și 10 ani. Asemenea perversului din Taberei, cel din Titan atacă deopotrivă băieți și fete.

Odată intrat în lift cu copii, bărbatul din Titan s-a dezbrăcat și s-a masturbat. Același lucru l-a făcut și cel din Drumul Taberei, dar după ce a dat drumul copiilor.

Spre deosebire de cel din Titan care și-a lăsat scârbavnicul ADN pe hainele victimelor, cel din Drumul Taberei a fost, se pare, mai precaut.

Pe 22 iunie, Poliția Capitalei anunța: "În seara de 10 iunie a.c., Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la faptul că, în liftul unui bloc situat pe raza sectorului 3, un bărbat de aproximativ 25 – 30 de ani a avut un comportament deviant în prezenţa a patru minori cu vârste între 7 şi 10 ani".

S-a identificat o cameră de supraveghere și a fost făcută publică o imagine a presupusului agresor. În 2015, ca și acum, s-a făcut agitație, s-au dat ”șeruri”, iar populația a reacționat, exact ca și acum.

Numai că prinderea unui agresor care-și alege victimele ”random”, ”la întâmplare”, după noi, doar după criterii de el știute, ține foarte mult și de hazard.

După un timp a fost ridicat un suspect și pus sub acuzare. S-a făcut un test ADN, după urmele lăsate pe hainele micuților, și probele din teren nu s-au potrivit cu ale suspectului, așa că, în februarie 2016, i s-au ridicat toate măsurile de siguranță. Oficial și temeinic s-a dovedit că omul era nevinovat. Dar, tot oficial și temeinic, cazul agresiunii era cu autor necunoscut.

Am revăzut cazul de acum aproape trei ani și asemănările sunt izbitoare. Părinții sunt aplecați în astfel de cazuri să facă scenarii, dar până și fotografiile par să semene, deși în 2015 se spunea că suspectul avea 25-30 de ani, iar cel din 2017 pare mai bătrân. Este vreo legătură între cele două cazuri de agresiune asupra unor minori?

Perversul din Titan, din 2015. Fotografie publicată de Poliția Capitalei

Agresorul din Drumul Taberei, 2017. Fotografie publicată de Poliția Capitalei

Te-ar putea interesa și: