Călăul de la Pădureni, care și-a ucis fiul, doar 8 ani de pușcărie, au decis judecătorii

Călăul de la Pădureni, care și-a ucis fiul, doar 8 ani de pușcărie, au decis judecătorii Ce pedeapsă a primit călăul de la Pădureni, care și-a ucis fiul. Decizia judecătorilor. Sursa foto: Vremeanoua

Tribunalul Vaslui a dat sentința în dosarul în care Gigel Manta, călăul de la Pădureni, care și-a ucis propriul fiu. Criminalul a primit doar câțiva ani de închisoare. Cu toate astea, sentința Tribunalului Vaslui nu este definitivă.

Gigel Manta, călăul de la Pădureni, care și-a ucis propriul fiu, a primit a opt ani de închisoare cu executare și a fost obligat să plătească 8.660 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Bărbatul, care era în stare de ebrietate, și-a atacat fiul cu cuțitul cu care voia să taie un porc. Tânărul de doar 14 ani a suferit un șoc hemoragic.

Sentința Tribunalului Vaslui nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gigel Manta și-a bătut și soția și fiica

Andrei locuia doar cu tatăl său în casa din satul Ivănești, comuna Pădureni. Criminalul ar fi avut mai multe probleme psihice netratate și ar fi fost dependent de alcool. Victimele agresivității sale au fost soția sa, dar și fiica cea mare și, în ultimul timp, Andrei, băiatul de 14 ani. Femeia a murit în urmă cu doi ani.

Vecinii au povestit că fiica cea mare s-a măritat și că Andrei a rămas acasă doar cu tatăl. Ei au mai spus că tânărul era pus să munceacă, că avea un deget rupt și multe răni pe corp, făcute de tatăl său, dar și de muncă.

Ultima dată, tânărul a fost văzut într-o poză făcută în baia Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir”, unde învăța în clasa a IX-a. Adevăratele probleme au început când Gigel Manta a vrut să taie porcul. El era atât de beat, că l-a luat la bătaie pe Andrei, care nu l-ar fi deranjat cu nimic, potrivit Vremeanouă.

Arestat

Ce pedeapsă a primit călăul de la Pădureni, care și-a ucis fiul. Decizia judecătorilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Gigel Manta și-a ucis fiul

Călăul a pus mâna pe cuțit și l-a înjunghiat. Două ambulanțe de la Huși și o echipa TIM de la SMURD au ajuns la fața locului, dar sângele s-a scurs mult prea repede, iar băiatul a murit.

Cazul lui Andrei ajunsese și în atenția DGASPC Vaslui, ai cărui reprezentanți l-au preluat pe minor și l-au dus într-un centru al instituției. La scurt timp, tatăl lui a venit și l-a luat acasă. Nimeni nu se aștepta la ce a urmat.

Nimeni nu se aștepta la asta

„Știu că tatăl său, acest Gigel Manta, a luat-o pe bunica din Leoiști și au mers la centru și l-au luat acasă. Asistenta socială a mai monitorizat cazul, dar nimeni nu a putut să prevadă că el va face așa ceva. Era, într-adevăr, agresiv la băutură. Și parcă un pic dezechilibrat mintal, dar chiar și așa nu te așteptai să își omoare propriul copil”, a declarat Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni.