Pe Luis Figo nu-l intereseaza meciul Benfica - Dinamo

Pe Luis Figo nu-l intereseaza meciul Benfica - Dinamo

Jurnalistii romani care au calatorit ieri-dimineta pe ruta Bucuresti - Milano - Lisabona au avut privilegiul sa dea nas in nas, pe traseu, cu superstarul portughez Luis Figo, primul fotbalist transferat in „era galactica” de clubul Real Madrid.

Mijlocasul s-a imbarcat, pe aeroportul Malpensa din Milano, intr-o aeronava a companiei Alitalia cu destinatia Lisabona. Cursa AZ 0026 a plecat la ora 9.50. Zborul a durat doua ore si 45 de minute. La fel ca si ziaristii romani, Figo a avut mari emotii, cand avionul a trecut prin zone de turbulenta.

N-a refuzat sa se fotografieze

Sa-l vezi pe Luis Figo stand la coada nu e un lucru obisnuit, stiut fiind ca deseori fotbalistilor li se deschid toate usile, bucurandu-se de un tratament preferential. Portughezul n-a facut mofturi. Ba chiar s-a imbarcat printre ultimii, pentru a evita aglomeratia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Desi parea obosit si fara chef de conversatie, lusitanul n-a refuzat nicio persoana care dorea sa se fotografieze cu el. Mijlocasul era imbracat lejer: sacou de culoare inchisa cu dungi, blugi, iar gatul ii era acoperit de un fular.

Pe umar, Figo ducea o geanta din piele. In autobuzul cu numarul 27, care l-a plimbat pe pista pana la scara avionului, Figo a privit linistit imprejurimile, stand retras, intr-un  colt. Pe durata zborului, Figo nu s-a dezlipit de scaun. A calatorit la "Bussines class", unde a fost servit cu sampanie si cu delicatese culinare italiene.

"Sunt in vacanta"

Un dialog cu Figo a fost imposibil de realizat. Intrebat ce parere are despre meciul Benfica - Dinamo si rugat sa dea un pronostic pentru acest joc, el a preferat un dribling sec: "Nu ma intereseaza!". Nici cand i-a fost reamintit numele lui Gica Popescu, romanul cu care este bun prieten si alaturi de care a impartit vestiarul la FC Barcelona, n-a devenit mai vorbaret, jucatorul dand impresia ca niciun subiect nu era destul de important pentru a-l captiva. "Sunt in vacanta", a pus punct discutiei starul lansat in fotbalul international de Sporting Lisabona.

In prezent, Figo este legitimat la Inter Milano, grupare de care-l leaga un contract valabil pana la vara, cand urmeaza sa se transfere in fotbalul arab. Duminica, Inter a bifat cea de-a 15-a victorie consecutiva in Serie A, record absolut pentru "Il Calcio".

INDOLENT

Vorbeste la telefon in timpul antrenamentelor

EVZ a stat de vorba, saptamana trecuta, cu Alexandru Iacob, tanarul fotbalist hunedorean care a sustinut, vreme de o saptamana, probe de joc la Inter Milano. Ajuns in cantonamentul liderului detasat din Serie A, Iacob si tatal sau au ramas socati de atitudinea lui Figo. "Nu se purta deloc ca un profesionist.

Vorbea la telefon in timpul antrenamentului si nu parea concentrat la ce i se cerea de catre antrenor, spre deosebire de Zanetti, Crespo si ceilalti jucatori de la Inter", a povestit Alexandru Iacob. Faptul ca Figo a ales petrodolarii arabilor l-a determinat pe antrenorul Roberto Mancini sa nu puna mare pret pe serviciile portughezului in a doua parte a sezonului.