Pe ce a cheltuit dictatorul comunist Kim Jong-un 716 milioane de dolari într-un singur an

Pe ce a cheltuit dictatorul comunist Kim Jong-un 716 milioane de dolari într-un singur an

Un raport al ONU vorbeşte despre stilul de viaţă extravagant întreţinut de cheltuieli uriaşe ale dictatorului nord-coreean Kim Jong-un.

Liderul de la Phenian şi-a cumpărat, printre altele, piane, maşini scumpe şi un cinematograf personal de 1.000 de locuri, în total bunurile de lux în valoare de 716 milioane de dolari, relatează Mediafax.

Este mai mult decât dublul sumei cheltuite cu un an înainte de tatăl său, respectiv 333 milioane de dolari.

The Thelegraph a arătat că cinematograful urmează să fie folosit de prietenii lui Kim, dar şi pentru a cumpăra loialitatea unor personaje cheie ale regimului, în vederea consolidării puterii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui fost oficial al regimului, care a reuşit să fugă, banii provin din traficul cu fildeş african în China şi din vânzarea ilicită de alcool în ţările musulmane.

Despre stilul de viaţă extravagant al lui Kim Jong-un vorbea şi fostul baschetbalist Dennis Rodman, care a mers la Phenian în octombrie 2013.

În ciuda sancţiunilor stricte impuse de ONU Coreei de Nord în tentativa de a stopa intrarea produselor de lux în această ţară, raportul nu s-a aplecat asupra modului în care aceste articole pot ajunge la Phenian.

În timp ce conducătorul suprem organizează petreceri de cinci stele, locuitorii din Coreea de Nord duc o existenţă grea. În raportul din noiembrie al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie se arată că Republica Populară Democrată Coreeană rămâne una dintre cele 34 de ţări ale lumii care au nevoie de sprijin extern pentru a-şi hrăni populaţia. Organizaţia consideră că aproximativ 2,8 milioane de persoane din Coreea de Nord sunt vulnerabile în lupta cu malnutriţia şi lipsa proteinelor şi grăsimilor vitale în alimentaţie. Citiţi şi:

  • „ATROCITĂȚI DE NEDESCRIS” în Coreea de Nord: tortură, sclavie, abuzuri sexuale