Evenimentul Zilei > Politica > PDM a devenit principala forţă pro-europeană din Moldova
PDM a devenit principala forţă pro-europeană din Moldova

PDM a devenit principala forţă pro-europeană din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, a mulţumit alegătorilor spunând că, datorită lor, PDM este astăzi formaţiunea care are cei mai mulţi primari din Republica Moldova şi că a devenit principala forţă pro-europeană din ţară.

"Potrivit rezultatelor preliminare, PDM, pe lângă cele 147 poziţii de primar din primul tur, în cel de-al doilea am obţinut încă 140 de primării. Cu acest rezultat devenim principala formaţiune proeuropeană la nivel de localităţi”, a subliniat politicianul.

Şi-au păstrat mandatele

Marian Lupu a menţionat că din toate localităţile ţării, PDM se află la conducere în 287 de primării. „Niciun alt partid nu a reuşit o astfel de performanţă. Urmare a ambelor tururi din 2011 PDM a ieşit cu 219 primari, iar de această dată sunt 287 şi înregistrăm o creştere de peste 30%. Fiecare al 3-lea primar din Republica Moldova este membru al PDM. Majoritatea primarilor democraţi, cei care au fost în funcţie, şi-au păstrat mandatele fiind realeşi. Acest lucru demonstrează că PDM a convins prin realizări, iar dorinţa noastră e să continuăm să realizăm şi mai multe lucruri bune. PDM şi urmare a turului 2 de scrutin este singurul care a reuşit să-şi majoreze scorul electoral, a demonstrat că are potenţial de dezvoltare şi de creştere pe viitor. PDM a devenit principala forţă pro-europeană din Republica Moldova, iar succesul se datorează eforturilor echipei”, a opinat liderul Partidului Democrat.

Politicianul mai spune că alegerile locale au consemnat alegerea clară a direcţiei pro-europene. „Partidele pro-europene au primit peste 50% din voturi în consiliile locale şi acest lucru permite crearea majorităţilor formate din partide care au aceeaşi viziune, adică menţinerea cursului european al ţării. Partidele pro-europene au câştigat majoritatea primăriilor, în pofida greutăţilor majoritatea cetăţenilor îşi pun speranţele în parcursul european al ţării. Rezultatul bun spune un mesaj clar că direcţia pro-europeană nu poate fi pusă în discuţie. De aici încoace urmează formarea unui guvern stabil care să continue implementarea reformelor”, a adăugat Marian Lupu.