Evenimentul Zilei > Politica > PDL și PNL Brăila nu se înțeleg în privința fuziunii. Motivul: PNL nu renunță la colaborarea cu PSD în plan local
PDL și PNL Brăila nu se înțeleg în privința fuziunii. Motivul: PNL nu renunță la colaborarea cu PSD în plan local

PDL și PNL Brăila nu se înțeleg în privința fuziunii. Motivul: PNL nu renunță la colaborarea cu PSD în plan local

Preşedintele PDL Brăila, Alexandru Nazare, a declarat că deşi sâmbătă, 26 iulie, va fi validata alianţa electorală PNL-PDL, Alianţa Crestin-Liberală, nu se va întâlni oficial cu liderul liberalilor brăileni, senatorul Cătălin Boboc, decât atunci când PNL va părăsi guvernarea locală, informează publicația infobrăila.

"Nu avem, la modul cel mai clar, cum să pretindem că vrem să facem politică împotriva PSD, stând cu PSD la masă. Din cauza aceasta nu am avut o discuţie formală cu PNL Brăila. Nu pot să încep să am o discuţie formală cu PNL Brăila când PNL sta lângă PSD. Când o să plece de lângă PSD atunci începem discuţiile formale. Până atunci putem să bem o cafea", a precizat deputatul PDL, pentru infobrăila.

Nazare a afirmat că i-a înştiinţat neoficial pe liberali că Biroul Permanent al PDL Brăila a validat, în unanimitate, decizia de a nu se începe o discuţie oficială cu PNL decât atunci când liberalii se despart de PSD.

"Ne-am văzut, discuţiile nu sunt blocate. Este o chestiune de bun simţ faţa de toată lumea. Fără niciun echivoc, poziţia PDL este de opoziţie. Nu pot să mă fac că nu văd că ei sunt lângă PSD. Fac un apel de bun simţ la PNL. Nu pot să vă spun ce mi-a spus partenerul meu. Întrebaţi-l pe preşedintele PNL. Ne mai vedem, mai discutăm", a mai spus Alexandru Nazare.

Liderul democrat-liberailor brăileni a mai adăugat faptul că Alianţa PNL-PDL nu poate câştiga alegerile prezidenţiale în plan local cât timp PNL sta alături de PSD la guvernarea locală.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News