Evenimentul Zilei > Social > Paznici privaţi de 12 milioane de euro în marile parcuri ale Capitalei
Paznici privaţi de 12 milioane de euro în marile parcuri ale Capitalei

Paznici privaţi de 12 milioane de euro în marile parcuri ale Capitalei

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţia aflată în ograda Primăriei Capitalei, vrea să cumpere, printr-o procedură de licitaţie deschisă, servicii de pază şi patrulare pentru obiectivele sale, cu o valoare estimată la peste 47,7 milioane de lei, potrivit unui anunţ publicat în SEAP pe 8 februarie.

Anunţul implică încheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic cu o durată de doi ani şi o valoare estimată la o sumă cuprinsă între 47.760.418,2 lei şi 54.583.335,09 lei, fără TVA, care să livreze paznici privaţi. În primul lot vizat de acordul-cadru sunt prevăzute servicii de pază şi patrulare pentru 25 obiective aflate în administraţia ALPAB (numărul de posturi – 112; echipaje de intervenţie – patru maşini), iar în lotul al doilea pentru 14 obiective (numărul de posturi – 73; echipaje de intervenţie – trei maşini).

Principalele modalităţi de finanţare şi plată sunt reprezentate de bugetul local, iar criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preţ (preţul ofertei – 85% şi timpul de intervenţie – 15%). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 martie, ora 16,00. Data limită de evaluare a ofertelor în SEAP este 11 aprilie, ora 18,00, se mai arată în anunţ.