Paul Feier: ”Dedic lucrările câinilor mei. Eu sunt un câine, un fel de maidanez forțat să crească în casă” I FOTO

Paul Feier: ”Dedic lucrările câinilor mei. Eu sunt un câine, un fel de maidanez forțat să crească în casă” I FOTO

Un artist plastic din Timișoara dedică ultimele sale creații câinilor lui. Paul Feier, unul din tinerii care formează grupul artistic Baraka expune, timp de o lună, pe simeza celei mai dinamice librării din România, ”La două Bufnițe” din Timișoara. Spațiul librăriei e astfel conceput încât să găzduiască, pe lângă sute de titluri, și opere de artă.

Paul Feier este masterand în anul al II-lea al Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Are 23 de ani și a participat la mai multe expoziții de grup, începând cu 2013, ultima fiind Instalart / Sculptură. 000 inspired by Constructim, în toamna anului trecut. A pus în CV numeroase evenimente artistice în țară și străinătate. Pentru prezența de pe simeza librăriei a pregătit trei gravuri deosebite, pe care, mărturisește, le dedică celor doi câini care îi țin mai mult decât companie.

”Simt că lucrările mele ar trebui luate ca atare nimic mai mult. Seria nu s-a încheiat , e work in progress, e posobil să mai insist asupra ei. Dedic lucrările câinilor mei,  Samantha si Jolie. Câinii mei sunt surorile mele, eu sunt la rându-mi un câine, un fel de  maidanez ce a fost forțat să crească în casă, iar acum e liber”,  spune Paul Feier.

Entitatea artistică Baraka este formată din patru tineri masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Sculptură și Pictură: David Iancu, Paul Feier, Adrian Popa, Mihai Toth. Grupul  s-a coagulat începând cu anul 2012. Astfel, Baraka este o formulă unică în peisajul artei contemporane românești, fiecare operă creată fiind de fapt un concept de grup în care unicitatea fiecăruia se intersectează. De cinci ani Baraka a dezvoltat, la Timișoara, cu sprijinul Universității de Vest, un artist-running space împărțit în trei funcționalități: spațiu expozițional / galerie, spațiu de lucru / atelier, loc de dezbatere și dialog.

Ne puteți urmări și pe Google News