Paul Codrea: "Avem pretenţii prea mari de la naţională"

Paul Codrea: "Avem pretenţii prea mari de la naţională"

Mijlocaşul Paul Codrea susţine că prima reprezentativă nu se poate ridica la aşteptările fanilor, indiferent de numele selecţionerului.

Mijlocaşul Paul Codrea (30 de ani) a ieşit în ultima vreme din circuitul echipei naţionale. Aflat în proprietatea clubului italian Siena, fotbalistul timişorean joacă sub formă de împrumut la Bari, ocupanta ultimului loc din Serie A, pentru care retrogradarea în eşalonul secund este o certitudine.

Codrea a vorbit ieri într-un interviu acordat pentru EVZ despre echipa naţională, selecţionerul Răzvan Lucescu şi despre atât de hulitul George Florescu, jucătorul care i-a blocat accesul printre tricolori.

EVZ: Paul, nu îţi merge prea grozav în ultima vreme la club. Bari este aproape retrogradată în Serie B. Ce urmează din vară? Paul Codrea: Din păcate suntem ca şi retrogradaţi. Lucrurile nu au mers bine aici, la Bari, iar eu din vară voi reveni la Siena, echipă care are şanse mari să promoveze în prima divizie. Mai am un an de contract.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu ştiu ce mai putem salva acum"

Ai jucat de 44 de ori pentru naţională, dar de anul trecut ai dispărut din anturajul "tricolorilor". Ce s-a întâmplat? Nu port pică nimănui pentru că nu am fost convocat. Nu am nimic cu selecţionerul. Am avut problemele mele şi ţine doar de mine să revin.

Totuşi, joci la o echipă de Serie A, iar la naţională a fost selecţionat George Florescu, un fotbalist fără contract. Nu ai fost frustrat din cauza asta? Asta a fost conjunctura, selecţionerul a decis asa. Nu învi no văţesc pe nimeni pentru că nu am mai fost chemat. În plus, nu mi se pare corect ca totul să se spargă în capul lui Florescu. Nu este doar el vinovat pentru ce s-a întâmplat cu prima reprezentativă în ultima vreme. Şi eu am fost criticat de câteva ori atunci când veneam la lot.

De ce s-a prăbuşit naţionala? În primul rând pentru că s-a divizat grupul care calificase România la Campionatul European din 2008. Adu-ţi aminte ce scandal a fost atunci pentru că am făcut egal cu Franţa şi Italia şi am pierdut cu Olanda. Avem pre tenţii prea mari de la naţională. Noi am fost obişnuiţi să ne raportăm la generaţia de excepţie a lui Hagi. Acum e altceva. Ce oferă campionatul României? Numai scandaluri. Nici nu prea au mai apărut jucători. Aria de selecţie e mică.

E cazul ca Răzvan Lucescu să lase locul altcuiva? Şi dacă vine altcineva acum, ce rezolvă? Eu zic că ar fi bine ca actualul selecţioner să fie lăsat să continue ce a început.

Mai avem şanse de calificare la Euro 2012? Avem şanse, dar sunt extrem de mici. Am început prost calificările şi nu ştiu ce mai putem salva acum. Matematic mai putem spera, dar practic e imposibil.

"Este presiune asupra naţionalei şi asta le face rău jucătorilor.", PAUL CODREA, internaţional român

"REALIZARE"

Tricolorii au depăşit Burkina Faso!

Naţionala de fotbal a României este pe cai mari. "Zmeii" pregătiţi de Răzvan Lucescu au răsturnat ierarhia FIFA şi au reuşit să depăşească o concurentă "puternică", naţionala statului african Burkina Faso, în clasamentul forului mondial pe luna martie.

Victoria obţinută în faţa Luxemburgului (scor 3-1) a fost decisivă pentru ca România să facă un salt ameţitor de 11 locuri. Naţionala se îndreaptă vertiginos spre piscurile fotbalului mondial şi, în prezent, s-a "cocoţat" pe poziţia 41.

"Tricolorii" i-au întrecut "la mustaţă" pe jucătorii din Burkina Faso, care se află pe poziţia a 42-a.

În continuare ierarhia întocmită de FIFA este condusă de naţionala Spaniei, campiona mondială en-titre. După ce şi-a anunţat retragerea de la naţională, Mirel Rădoi a spus ieri că nimeni nu îl va mai convinge să revină: "S-a terminat! Nu aş reveni nici în cazul în care selecţioner ar fi numit Cosmin Olăroiu".