Evenimentul Zilei > Actualitate > PATRU TONE de CARNE STRICATĂ, descoperite la Constanța. Proprietarul, ARESTAT pentru evaziune fiscală
PATRU TONE de CARNE STRICATĂ, descoperite la Constanța. Proprietarul, ARESTAT pentru evaziune fiscală

PATRU TONE de CARNE STRICATĂ, descoperite la Constanța. Proprietarul, ARESTAT pentru evaziune fiscală

Proprietarul unor magazine de comercializare a cărnii, din Constanța, a fost arestat, astăzi, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, falsificare și folosire de instrumente false, fals în inscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, fals în declarații. La perchezițiile efectuate în magazinele lui Răvan D., polițiștii de la Economic și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au descoperit aproape patru tone de carne stricată.

Constănțeanul era în atenția ANAF încă din 2007, dar abia la sfârșitul anului trecut a fost sesizată și Poliția Județului Constanța. Capetele de acuzare împotriva lui Răzvan D. sunt multiple, nimeni nu mai poate proba dacă în acești ani patronul nu a mai comercializat carne stricată către populație. Din lista de infracțiuni lipsește atentatul la sănătatea populației. Numai ieri și astăzi, în urma perchezițiilor la trei magazine au fost descoperite aproape patru tone de carne expirată, plină de mucegai, păstrată în frigorifere uriașe. Pentru a fi ridicată în vederea distrugerii, o parte din carne a fost desprinsă cu topoarelele.

Pe lângă Răzvan D. mai sunt cercetați contabila acestuia precum și alți cinci angajați. Potrivit procurorilor Curții de Apel Constanța, prejudiciul adus statului ar fi de aproape 500.000 de lei. Nu pentru comercializarea cărnii stricate ci pentru evaziune fiscală, fals, uz de fals etc. “În fapt, D. Răzvan, în calitate de administrator al unei firme, în perioada 2007-2009,  s-a  sustras de la plata către bugetul de stat cu suma totala de 128.657 lei, reprezentind T.V.A si impozit pe profit. În cursul anului 2009,  D. Răzvan a falsificat ștampile pentru a crea aparența de legalitate a cărnii și a produselor din carne cu care s-a aprovizionat”, explică anchetatorii.

Și seria “ilegalităților” ar fi continuat. În cursul anului 2013, administratorul  ar fi  refuzat să pună la dispoziția organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, in vederea efectuarii inspecției fiscale. În urma efectuării unei percheziții, la sediul firmei au fost găsite peste 400 de inscrisuri contrafăcute prin scanare de către D. Răzvan,  reprezentând certifificate de sănătate publică falsificate. Totodată, au mai fost identificate o ștampilă falsificata, precum și un contract, falsificat, de inchiriere spațiu comercial. Mai multe firme care i-au furnizat carnea nu și-au primit banii.

Pentru perioada 2011-2014 patronul nu ar fi depus bilanțurile contabile, existând indicii că prin nedeclararea veniturilor realizate s-a sustras de la plata TVA. Plus că la începutul acestui an patronul ar fi anunțat Direcția Sanitar Veterinară Constanța că și-a închis două puncte de lucru din piața Tomis III. Polițiștii de la Economic, împreună cu mascații și procurorii, au efectuat, ieri, șapte percheziții, ridicând documente contabile, alte înscrisuri, unitati de calculator, telefoane mobile, 9.900 euro si 3950 lei.

Surpriza a apărut când la cele două magazine din piața Tomis III au fost descoperite aproape două tone de carne expirată. La perchezițiile extinse, de astăzi, în al treilea magazin au mai fost găsite alte două tone de carne stricată, depozitate în lăzi frigorifice în vederea comercializării. Răzvan D. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. “Urmează a se efectua o constatare tehnico-stiințifică, de către reprezentanții Directiei Generale Antifrauda, în vederea stabilirii sumei , reprezentând taxe si impozite datorate bugetului de stat , sustrase de la plată de către reprezentanții societății in cauză”, au transmis anchetatorii.