Evenimentul Zilei > Social > Patru elevi internați cu simptome de intoxicație de la Liceul german din Arad
Patru elevi internați cu simptome de intoxicație de la Liceul german din Arad

Patru elevi internați cu simptome de intoxicație de la Liceul german din Arad

Patru elevi de la Liceul teoretic ”Adam Muller Guttenbrunn” din Arad sunt internați în spital, de luni, cu simptome de intoxicație. Aceștia au revenit la ore în clasele în care, cu două săptămâni în urmă s-a efectuat dezinsecție în condiții de nerespectare a legii.

Potrivit Siminei Roz, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, la unitatea medicală s-au prezentat 21 de elevi de la Liceul teoretic ”Adam Muller Guttenbrunn”, iar patru dintre ei au rămas internați. E vorba de doi tineri de 18 ani și de doi copii de 17, respectiv 8 ani.

Un număr de 59 de elevi ai Liceului German din Arad au ajuns, în urmă cu o săptămână, pe 13 ianuarie, la spital după ce, în timpul vacanței în şcoală ar fi fost făcută o dezinsecţie. Din 14 ianuarie, cursurile la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” au fost suspendate, iar luni cursurile s-au reluat.

Directorul școlii, Mario Stoica, a declarat pentru Evz.ro, că, timp de o săptămână, s-a apelat la echipe specializate care să spele clasele. ”S-a spălat fiecare clasă de cinci ori, cu pauză de două ore înte intervenții și s0a aerisit în toată această perioadă. Nu știu ce firmă ar putea face curățenie după așa o curățenie”, a spus Stoica.

Într-un comunicat de presă transmis marți, acesta și directorii adjuncți arată: ”Conducerea școlii și cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” Arad își exprimă regretul privind situația creată ca urmare a acestui nedorit eveniment care va constitui întotdeauna un MEMENTO pentru activitatea noastră. În numele cadrelor didactice și al nostru personal,  ne cerem scuze părinților dar și tuturor celor care au avut sau nu o implicare emoțională și nu numai, privind acest eveniment care ne-a produs tuturor o vie emoție și o profundă nemulțumire. Ancheta este, încă, în desfășurare, dar, noi considerăm că dezinsecția-dezinfecția și deratizarea nu s-a efectuat corespunzător. Cei vinovați vor răspunde pentru superficialitate și lipsă de profesionalism. (…)”