Evenimentul ZileiPoliticaPatru aleși traseiști din Gorj își pierd mandatele

Patru aleși traseiști din Gorj își pierd mandatele

Patru aleși traseiști din Gorj își pierd mandatele
O sentință a Tribunalului Gorj îi poate pune pe jar pe aleșii locali care au profitat de Ordonanța 55/2014, care a permis, timp de 45 de zile, ca primarii, președinții de consilii județene și consilierii locali și județeni să-și schimbe partidul.

În județul Gorj, PP-DD și-a atacat în instanță foștii consilieri, care au plecat pe Ordonanța traseimului, și a reușit să obțină încetarea mandatelor acestora. „Obligă pârâtul Consiliul Local Motru să emită hotărâri de consiliu local prin care să se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local al membrilor acestuia, respectiv: Petrișor Florentina, Colțatu Constantin, Petrescu Ilie și Răducu Ion şi declararea ca vacante a locurilor consilierilor în cauză”, se arată în decizia Tribunalului Gorj.

Aleșii locali mai au căi de atac, dar decizia Tribunalului a creat un precedent periculos pentru cei care au vrut să profite de controversata ordonanță a guvernului Ponta, declarată neconstituțională de CCR.

PNL amenință cu procese

La rândul lor, liberalii-principalii afectați de ordonanța traseiștilor- au afirmat că fie consiliile județene și locale pun în aplicare decizia CCR, fie PNL va depune plângeri penale și acțiuni în contencios administrativ.

„De săptămâna trecută am luat decizia de a depune plângeri penale în cazul în care Consiliile Județene și Consiliile Locale refuză să pună în executare decizia CCR, fără să mai aștepte o hotărâre a Parlamentului. Următorul pas va fi darea în judecată”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Peste 5.000 de aleşi locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide după adoptarea OUG 55/2014, marele câştigător fiind PSD. Către acest partid s-au îndreptat 79% dintre primarii migratori, iar marii perdanți au fost PNL și PDL, se arată într- un raport prezentat recent de Expert Forum.

Ieri, deputatul PNL Valeria Schelean a condamnat decizia parlamentarilor din coaliția guvernamentală de a respinge includerea pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputaților a proiectului de lege pentru respingerea OUG nr. 55/2014.


Accesează: