Controlul la magazinul-măcelărie dintr-un cartier mărginaș al Sibiului a venit după reclamațiile mai multor clienți. Trei persoane au reclamat că s-au îmbolnăvit după ce au consumat carne cumpărată de aici. Controlul a fost organizat de reprezentanții Oficiului pentru Protecția Consumatorului, împreună cu inspectori ai Direcției Sanitar Veterinare și agenți ai Poliției Economice. Imaginile cu mizeria în care era depozitată carnea vorbesc de la sine.
Unitatea nu era autorizată sanitar, iar potrivit vecinilor, inclusiv unul dintre patroni a fost internat în spital, pentru că s-a îmbolnăvit cu propriile produse. "Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice şi reprezentanţii DSVSA Sibiu  au luat măsuri de sigilare a încăperilor imobilului unde se desfăşurau activităţi de procesare şi comerţ ilegal, fiind prelevate totodată, probe din cele 700 kg carne şi preparate identificate şi indisponibilizate. În ceea ce priveşte societatea prin intermediul căruia se vindeau produsele de carne, administratorul a fost sancţionat contravenţional pentru desfăşurarea de activităţi de măcelărie în condiţii improprii cu amendă în valoare de 600 de lei şi suspendarea temporară a activităţii magazinului", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteș.
Cercetările sunt continuate, într-un dosar penal care îl vizează pe administratorul societății. În total, poliţiştii sibieni au constatat 11 infracţiuni şi au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 105.000 lei, în perioada sărbătorilor de iarnă.

<iframe width="480" height="360" src="//www.youtube.com/embed/PJvG0GXK6zs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>