După ce, ani de zile, patronatele din Turism au cerut prelungirea sezonului estival, cerând chiar ca școala să înceapă în data de 1 octombrie, acum, când ministrul Educației a decis începerea mai devreme a cursurilor școlare, par să se mulțumească măcar cu revenirea la data clasică de 15 septembrie.

 

“În fiecare an, începând cu luna august, deținătorii de structuri de cazare din România  pregătesc următorul sezon turistic. Un element important care determină cererea de servicii turistice este structura anului școlar deoarece majoritatea celor care își petrec concediile în țară au copii, dintre care cel puțin un copil este cuprins într-o formă de învățământ”, explică FPTR

 

Patronatele din turism reamintesc că, în luna februarie a acestui an, Ministerul Educației a emis un ordin, privind structura anului școlar 2019-2020, care stabilește începerea școlii în dată de 9 septembrie 2019, cu o săptămâna mai devreme decât în anul 2018. “La acea dată, FPTR a contestat acest ordin, dar demersul nostru a fost neglijat de Ministerul Turismului și nu a fost susținut de alte organizații din turism. Ordinul în discuție a rămas în vigoare, poziția ministrului Educației fiind făcută publică în cadrul unei întâlniri la Suceava”, spun hotelierii.

 

FPTR informează, astăzi, că în dată de 30 iulie 2019 a depus la Ministerul Turismului o adresă prin care solicită intervenția ministrului Turismului, Bogdan Trif, la Ministrul Educației Naționale, eventual în cadrul Comitetului Interministerial, pentru a susține dată de 14 septembrie, că dată optimă de începere a anului școlar 2020, dată care ar fi agreată și de patronatele din turism.

 

“În avantajul deținătorilor de structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și de alimentație publică, clasificate, data optimă de începere a anului școlar 2020 ar fi luni, 14 septembrie. În speranța că pentru anul următor puteți convinge conducerea Ministerului Educaței să stabilească începerea anului școlar la data de 14 septembrie, vă mulțumim pentru acest demers”, i se adresează, lui Bogdan Trif, patronatele din turism.