„Ieri, 18 aprilie, din cauza unei probleme de sănătate, Sfinția Sa Patriarhul Neofit a fost internat la Spitalul de Cardiologie Tokuda din Sofia. Potrivit informațiilor furnizate de medicii de serviciu în această dimineață, starea lui este stabilă și se simte bine. Cu toate acestea, echipele medicale specializate continuă să o monitorizeze îndeaproape.

Noi, episcopii, clericii și laicii din BOC, ne rugăm pentru reabilitarea sa completă și îi chemăm pe toți cei care vor să ni se alăture în rugăciunea noastră pentru Întâistătătoral Bisericii noastre Mame”, scrie Ușicatreortodoxie.

Sfinția Sa a fost internet urgent cu simptome legate de o afecțiune cronică. El a fost găsit leșinat în camerele sale la ora 2:30 PM, după care a fost internat în spital.

Cu un an înainte de alegerea sa pe tronul patriarhal, patriarhul a suferit o intervenție chirurgicală gravă la inimă. De atunci, a avut dificultăți în starea de sănătate, dar nu a încetat niciodată să slujească și să călătorească în țară și în străinătate.

„Reabilitarea sa activă a început astăzi, iar echipa va decide apoi dacă îl va transfera într-un regim mai ușor”, a spus Prof. N. Mladenov, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului.