Paste cu dovlecei și smântână vegetală. Cina pe care o prepari în 20 de minute

Paste cu dovlecei și smântână vegetală. Cina pe care o prepari în 20 de minute Sursa foto: Pixabay

În mai puțin de trei săptămâni, credincioșii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului. De cele mai multe ori, ultima parte a postului îndelungat al Paștilor este cea mai dificilă. Cei care urmează această rânduială au epuizat multe dintre rețetele fără ouă, carne, lapte sau brânză. Iată o rețetă ușoară de paste cu smântână vegetală și dovlecei, care poate fi servită la prânz sau cină.

Paste cu dovlecei și smântână vegetală

Acest preparat este unul extrem de gustos, iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor. Smântâna vegetală va ajuta la obținerea unui sos fin. În funcție de preferințe, pe lângă dovlecei se pot adăuga în preparat și alte legume.

Paste

Sursa foto: Dreamstime.com

Morcovii, spanacul sau broccoli sunt trei variante excelente pentru a completa gustul sosului pentru pastele de post.

Ingrediente necesare:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 200 grame de paste (penne, fusili, spaghete)
  • 300 grame de dovlecei
  • 1 ceapă albă
  • 150 ml smântână vegetală pentru gătit
  • sare/piper
  • oregano

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. De asmenea, dovleceii se curăță de coajă și se taie în fâșii mici sau chiar în cubulețe. Legumele se pun la călit într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline.

După 5-6 minute la foc mic, ceapa devine sticloasă, iar smântâna poate fi adăugată pentru îngroșarea sosului alb. Se adaugă sarea și piperul, precum și oregano sau mărar verde. Sosul se lasă la fiert pentru  alte 5-7 minute. Acesta va ajunge la o consistență cremoasă într-un timp scurt, din acest motiv, focul trebuie să fie mic.

Dovlecei

Sursa foto: Pixabay

Paste cu dovlecei și smântână vegetală

După ce pastele s-au fiert, se scurg bine de surplusul de apă și se adaugă în tigaia cu sosul de legumele și smântâna vegetală. Pentru a obține un gust aparte, deasupra se pot presăra fulgi de drojdie inactivă. Aceștia au un gust asemănător cu cel al parmezanului, însă sunt de post.