Istoria din spatele sărbătorilor Pascale se întinde pe mii de ani înainte de vremurile curente. O serie de produse tradiționale se consumă în fiecare an, iar printre preferatele românilor se află și pasca, scrie RomaniaTV.

Ingrediente pască fără aluat:

600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie

Mod de preparare Pască fără aluat

Înainte de orice trebui să preîncălzim cuptorul la temperatura de 160 de grade. În continuare vom separa cele 6 ouă. Luăm gălbenușurile și le frecăm bine cu zahărul, alături de unt și praful de sare. Acest procedeu continuă până când zahărul s-a topit în totalitate.

Apoi putem adăuga brânza și smântâna, urmând să adăugăm și praful de copt, în timp ce amestecăm bine pentru a elimina cocoloașele.

Albușurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Se coace 45-50 de minute. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţă.