Pască fără aluat. Rețeta anului 2020, pentru un Paște de neuitat
- Dragos Manea
- 9 aprilie 2020, 10:39
Pască fără aluat. Cea mai căutată rețetă pentru sărbătorile Pascale este acum disponibilă tuturor românilor.
Istoria din spatele sărbătorilor Pascale se întinde pe mii de ani înainte de vremurile curente. O serie de produse tradiționale se consumă în fiecare an, iar printre preferatele românilor se află și pasca, scrie RomaniaTV.
Ingrediente pască fără aluat:
600 g brânză de vaci grasă 100 g smântână 6 ouă 300 g zahăr 6 linguri făină 180 g unt, la temperatura camerei 100 g stafide 1 praf de copt sare coaja rasă de la o lămâie mare 2 linguri esenţă de vanilie
Mod de preparare Pască fără aluat
Înainte de orice trebui să preîncălzim cuptorul la temperatura de 160 de grade. În continuare vom separa cele 6 ouă. Luăm gălbenușurile și le frecăm bine cu zahărul, alături de unt și praful de sare. Acest procedeu continuă până când zahărul s-a topit în totalitate.
Apoi putem adăuga brânza și smântâna, urmând să adăugăm și praful de copt, în timp ce amestecăm bine pentru a elimina cocoloașele.
Albușurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.
Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Se coace 45-50 de minute. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţă.