Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentul va modifica decretul semnat de preşedintele României
Parlamentul va modifica decretul semnat de preşedintele României

Parlamentul va modifica decretul semnat de preşedintele României

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat, miercuri seară, că parlamentarii partidului vor vota pentru prelungirea stării de urgenţă, dar că decretul semnat de preşedintele României va fi modificat în Parlament.

 

Marcel Ciolacu a afirmat că, pe lângă articolul 1 al decretului, care încuviinţează prelungirea stării de urgenţă, vor fi introduse alte patru articole care obligă Guvernul să prezinte rapoarte periodice cu privire la măsurile adoptate, dar şi să respecte drepturile omului şi libertăţile fundamentale.

De asemenea, un alt articol prevede ca, în termen de 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi să efectueze un control privind cheltuirea fondurilor publice.

„Astăzi au trecut prin comisiile Parlamentului, comisiile reunite, a trecut proiectul de hotărâre. Cu adevărat, la articolul 1 se încuviinţează prelungirea stării de urgenţă, dar au mai fost introduse patru articole. Pe perioada stării de urgenţă, periodic, la şapte zile sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport… Mai mult, pe perioada stării de urgenţă, Guvernul va acţiona pentru deplina respectare a aplicării Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, ca să încheiem orice abuz. Constituţia este linia roşie a oricărui stat democratic”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD va acţiona ca hotărârea Parlamentului să fie respectată.

„Este abuz în serviciu în cazul în care nu este respectată hotărârea Parlamentului”, a conchis Ciolacu.