Proiectul de lege pentru ratificarea deciziei Consiliului a fost pe ordinea de zi a plenului reunit pe 22 martie, 11 aprilie, 4 mai şi 22 iunie, însă nu a putut fi adoptat din cauza absenteismului, fiind necesare la vot două treimi din numărul parlamentarilor. Aleșii au programat astăzi o ședință de plen comună în care l-au invitat pe premierul Dacian Cioloș, pentru a prezenta un raport asupra economiei, la cererea PSD.

Din Parlament la ONU

Drept urmare, vor introduce pe ordinea de zi și ratificarea deciziei Consiliului. Dacă va fi cvorum. „Nu au fost, la ultimele ședințe comune, niciodată două treimi din parlamentari. Dacă mâine (n.r- astăzi) vor fi, îl vom aproba. (….) De vină sunt cei care nu au venit la serviciu! Liderii de grup i-au chemat, dar nu au venit. Ce să-i mai sancționăm, că majoritatea nu vor mai fi pe liste”, a declarat, pentru EVZ, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

Prin urmare, e foarte posibil ca ratificarea să nu se facă nici astăzi. Mai ales, dacă ținem cont de faptul că pe premier, care pleacă astăzi la ora 17.00 la New York la Summitul ONU, l-au chemat la ora 14.30, deși Guvernul pledase pentru ora 14.00. „Ştim că bioritmul colegilor noştri, deşi programul începe de la ora 14.00, îi îndeamnă să vină pe la ora 15.00, în cazul că vin”, a venit explicația senatorului PNL Cristian Rădulescu. Prin urmare, a rămas ora 14.30, iar primul punct pe ordinea de zi va fi ratificarea, iar apoi raportul premierului.