Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentarii liberali nu mai au voie să iasă din țară
Parlamentarii liberali nu mai au voie să iasă din țară

Parlamentarii liberali nu mai au voie să iasă din țară

Evenimentele pe care liberalii au anunțat că le vor desfășura în Parlament le dau planurile peste cap aleșilor care aveau programate călătorii în străinătate.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Biroul Executiv al partidului a decis, luni, să sisteze orice fel de deplasare externă pentru toţi parlamentarii partidului, în perioada 5 – 20 decembrie, pentru a fi prezenţi la procedurile care urmează să se deruleze: moţiunea de cenzură, propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Legea bugetului de stat.

 

„Am luat decizia de a sista orice fel de deplasare externă pentru toţi parlamentarii PNL, în perioada 5 – 20 decembrie, pentru procedurile importante care urmează să se deruleze: moţiunea de cenzură, propunerea de revocare a lui Liviu Dragnea, Legea bugetului de stat. Tot legat de Legea bugetului de stat, obligaţia Guvernului este ca până la data de 15 noiembrie să trimită spre dezbatere Parlamentului proiectul legii bugetului de stat şi al bugetului de asigurări sociale pe 2019. Riscăm ca Guvernul PSD – ALDE să lase România fără buget pe anul 2019. Guvernul actual, în loc să trimită spre dezbatere Parlamentului proiectul Legii bugetului de stat, stă şi cârpeşte bugetul pe 2018, încercând să inventeze metode pentru a putea reduce deficitul bugetar dramatic care se profilează şi care se vede după analiza deficitului la 10 luni de execuţie bugetară că este de peste 2 la sută", a declarat Orban.

 

Liderul liberalilor a mai transmis că PNL a stabilit propria propunere de lege a bugetului de stat pe anul 2019, pe care o va supune dezbaterii publice. „Transmitem această propunere către toate comisiile de specialitate ale partidului, către reprezentanţii partidului, către autorităţile locale, o vom supune dezbaterii publice şi, în cazul în care PSD nu e în stare să vină cu proiectul de buget, deşi se află la guvernare, PNL se angajează să suplinească PSD, pentru că noi suntem capabili să elaborăm oricând un proiect de buget care să atingă obiectivele pe care noi le considerăm că sunt absolut necesare pentru România: o creştere economică sănătoasă, bazată pe investiţii, bazată pe motoare de creştere care cu adevărat să emită o creştere sustenabilă, care să se vadă în creşterea puterii de cumpărare a cetăţenilor. Până la sfârşitul săptămânii viitoare vom prelua toate observaţiile şi toate propunerile şi vom prezenta propria noastră viziune a bugetului de stat", a afirmat președintele PNL.

 

Orban a anunțat că încă nu s-a stabilit data pentru depunerea moțiunii de cenzură și că încă se negociază cu partidele din Opoziție, dar și cu „puciști” din PSD.
 

Încă de acum câteva săptămâni, partidele din Opoziție încearcă să se pună de acord cu depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. În septembrie, deputatul PMP Eugen Tomac a făcut apel la partidele de drepata să pregătească moțiunea și le-a trimis chiar și un text. Atunci, surse apropiate liberalilor spuneau că PNL își dorește să redacteze propria moțiune. Tot luni, în timp ce liberalii dădeau asigurări că moțiunea se va depune, Tomac spunea că nu mai are șanse să treacă.