Pârjol în Delta Dunării. Sute de hectare sunt mistuite de flăcări

Pârjol în Delta Dunării. Sute de hectare sunt mistuite de flăcări

Peste 300 de hectare de vegetație, din zona de nord a Deltei Dunării, în apropiere de granița cu Ucraina, ard într-un uriaș incendiu, pentru stingerea căruia intervin pompierii ISU Delta Tulcea. În sprijinul lor au fost chemate și echipe ale Rezervației Deltei Dunării și ale Ocolului Silvic Tulcea.

Pompierii  ISU “Delta” Tulcea au fost solicitați să intervină, în această seară, în zona localității Pătlăgeanca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la vegetație uscată, vegetație palustră și doborâturi. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, sunt mai multe focare dispersate pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare.

Din cauza zonei greu accesibile (mlaștină secată) și a vegetației dense, intervenția este îngreunată. În zonă nu se poate interveni cu autospecialele de stingere, salvatorii fiind nevoiți să se deplaseze circa 2 kilometri pe jos, până în zona focarelor. La fața locului intervin 20 de pompieri, sub comanda Comandantului Detașamentului Tulcea, maior Ștefan Pampu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În sprijinul pompierilor acționează și personal din cadrul Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării și Ocolul Silvic Tulcea. În vederea menținerii capacității de răspuns, au fost suplimentate forțele de intervenție din turele libere. (Foto ISU Tulcea)