Părintele Vasile Ioana, despre femeile care intră în biserică îmbrăcate indecent

Părintele Vasile Ioana, despre femeile care intră în biserică îmbrăcate indecent Sursa foto: Facebook

Părintele Vasile Ioana îi îndeamnă pe români să trăiască postul în deplinătatea însemnătății acestuia. De asemenea, acesta a subliniat că regimul de hrană este un capitol mai puțin important al acestei perioade. Milostenia, gândurile curate, rugăciunea, abstinența se numără printre aspectele care ar trebui să facă parte din rânduiala celor care postesc.

Părintele Vasile Ioana, despre postul sufletesc și trupesc

Cunoscutul preot îi sfătuiește pe credincioși să își găsească echilibrul interior în această perioadă. De asemenea, părintele Vasile Ioana le amintește românilor că această rânduială creștin ortodoxă trebuie să cuprindă atât partea trupească, precum și pe cea sufletească.

Postul Pastelui

Arhiva EVZ

„Dacă mănânci fasole și cartofi și stai toată ziua și vezi tot felul de tâmpenii, dacă mintea ta e aiurea, degeaba ai ținut post. Nu e în regulă, post înseamnă un pic să te drămuiești și te așezi într-o stare de meditație, de pace, de liniște interioară, să identifici răul din tine și să vrei să-l cureți prin spovedanie și împărtășanie!”, a spus părintele.

Pauză de la rețelele de socializare

Părintele Vasile Ioana a precizat că în această perioadă, cei care țin post trebuie să lase deoparte activitățile care îi distrag atenția de la rugăciune. Printre acestea se numără și orele petrecute pe rețelele de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Foarte rău, postul nu este despre mâncare, ci despre cum ai puterea și reușești să te abții de la poftele minții. Postul înseamnă reducerea numărului de ore petrecute pe social media, adică să te însingurezi un pic, să stai puțin cu tine, să te rogi mai mult.”, a adăugat preotul.

Părintele Vasile Ioana,

Sursa foto: Facebook

Părintele Vasile Ioana, despre abstinență

Puțini preoți vorbesc public despre tentațiile lumești. Părintele Vasile Ioana se numără printre slujitorii bisericii care optează pentru această abordare. Din dorința de a-i îndruma pe credincioși, preotul a vorbit și despre abstinență. Astfel, în această perioadă, credincioșii sunt sfătuiți să nu se lase pradă gândurilor care îi îndepărtează de rugăciune.

Părintele a dezvăluit o întâmplare din biserică, atunci când o tânără a participat la slujbă într-o ținută indecentă.

Ideea este că tentații sunt în lumea asta, pot să apară ispite. Când ții post, mai ceva vezi ispitele. Am avut situație, a venit cineva în biserică la noi, a intrat în biserică, cu o fustă scurtă. S-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni în biserică.  Pentru că ea, fata, a uitat că a intrat în biserică în post, într-o fustă deosebit de scurtă. Acum dacă ea se gândea «uite, oamenii ăștia stau în rugăciune», ar fi fost altceva. Dar și eu m-am gândit ca preot «omul ăsta e un suflet care se roagă», important e ca tu să nu te uiți unde nu trebuie. Și atunci, cred că atunci când o tânără vine în biserică în fustiță mai scurtă să ignori treaba asta și să te gândești la sufletul ei care are nevoie de rugăciune.“, a încheiat cunoscutul preot.