Evenimentul Zilei > Actualitate > Parchetul solicită expres ARESTAREA PREVENTIVĂ a medicului șpăgar de la Cardiologie
Parchetul solicită expres ARESTAREA PREVENTIVĂ a medicului șpăgar de la Cardiologie

Parchetul solicită expres ARESTAREA PREVENTIVĂ a medicului șpăgar de la Cardiologie

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a contestat măsura controlului judiciar decisă de instanță în cazul medicului surprins în flagrant după ce a încasat mită de la soția unui pacient pe care l-a operat. Potrivit procurorilor medicul a cerut 6.000 de lei în contul operației cardiace efectuate.

Contestaţia formulată urmează a fi soluţionată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Timişoara, astăzi.

Procurorul de caz cere arestarea preventivă a chirurgului Caius Glad Streian. ”În continuarea cercetărilor în cauza penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către inculpatul Caius Glad Streian, medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au formulat contestaţie împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a inculpatului şi s-a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că medicul de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, a primit de la o persoană denunţătoare – soția unui pacient al său –  suma de 1.000 lei, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală. Ulterior, inculpatul a chemat-o pe respectiva persoană şi i-a comunicat că starea de sănătate a soțului său este foarte gravă iar intervenţia ce urmează a fi efectuată este foarte scumpă, astfel că suma de 1.000 lei este insuficientă, pretinzând încă 5.000 lei.

Marți s-a realizat flagrantul, medicul fiind vizitat d eprocurori imediat după ce a încasat de la denunțătoarea sa o primă tranșă din diferența de bani, respectiv 3.000 de lei.

Vom reveni cu amănunte.