Evenimentul Zilei > Actualitate > Parcări mai ieftine în stațiunile din sudul litoralului
Parcări mai ieftine în stațiunile din sudul litoralului

Parcări mai ieftine în stațiunile din sudul litoralului

Agenții economici care își desfășoară activitatea în stațiunile din sudul litoralului vor plăti mai puțin pentru locurile de parcare din fața unităților de cazare, iar în municipiul Mangalia parcările publice vor fi gratuite pentru localnici și turiști.

Consilierii locali din Mangalia au adoptat un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifelor pentru locurile de parcare din oraș și stațiunile care aparțin de municipiu, Olimp, Neptun, Jupiter, cap Aurora, Venus și Saturn. Astfel, s-au aprobat tarifele de tip abonament pentru parcările din perimetrul activelor deținute de agenții economici din Mangalia și stațiuni.

Pentru agenții economici care dețin magazine, hoteluri și restaurante, etc. și care au în administrare parcări, tariful unui loc de parcare, pentru stațiuni, a fost redus de la 15 la 5 lei/zi, în timp ce, pentru Mangalia, s-a redus de la 10 la 3 lei/zi. Reprezentanții municipalității au precizat că, odată implementat sistemul TPark, pentru plata parcării prin SMS-card, agenții economici pot rezerva locuri de parcare pentru turiștii care se cazează la unitățile hoteliere pe care le au în proprietate.

„În baza acestui proiect, implementat deocamdată la nivelul stațiunilor, am decis să facilităm accesul turiștilor la locurile de parcare din apropierea unităților de cazare și să oferim posibilitatea agenților economici să dețină locuri proprii de parcare, în regim de închiriere. Prin acest sistem de plată, s-a stabilit tariful de 2 lei/oră, respectiv 10 lei/zi pentru oraș și 3 lei/oră, respectiv 15 lei/zi, valabil în oricare dintre stațiunile Mangaliei”, spune primarul Radu Cristian. El a mai subliniat că sistemul TPark nu va fi implementat anul acesta în oraș, iar parcările publice vor fi gratuite pentru localnici și turiști.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: