Evenimentul Zilei > Social > Parc modern ce va avea și o roată panoramică de 36 de metri înălțime, la Galați
Parc modern ce va avea și o roată panoramică de 36 de metri înălțime, la Galați

Parc modern ce va avea și o roată panoramică de 36 de metri înălțime, la Galați

Primăria din Galați a demarat un proiect inedit în zona Turnului TV, o veritabilă atracție a orașului de la Dunăre.

Proiectul presupune refacerea completă a parcului din imediata apropierea turnului, iar elementul central va fi o roată panoramică de 36 de metri înălțime de unde va putea fi admirată frumoasa priveliște oferită de Dunăre și de împrejurimile sale cu un farmec aparte. 

Oricine ajunge la Galați rămâne captivat de impozantul Turn TV, iar Primăria municipiului Galați a anunțat de curând că parcul din imediata apropierea acestuia va intra în modernizare. Proiectul este unul amplu și vine cu un aspect imedit.  „Parcul de la Turnul TV va deveni unul modern, cu locuri de joacă pentru copii, teren multisport, luciu de apă, pistă pentru bicicliști, spații de relaxare și socializare. Aici se va instala și o roată panoramică de 36 de metri înălțime. Astfel, punem și mai mult în valoare această zonă a orașului”, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. 

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu

Prin proiect s-a prevăzut reconfigurarea în totalitate a aleilor pietonale; reamenajarea spațiilor verzi, cu sistem automatizat de irigații; reabilitarea împrejmuirii; modernizarea locurilor de joacă pentru copii, pe categorii de vârstă; amenajarea de locuri de odihnă, recreere și socializare; înlocuirea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, rastele bicicliști, cișmele, mese șah/table etc.); instalarea de echipamente specifice pentru terenul multisport, echipamente fitness și pentru locurile de joacă; amenajare pistă pentru bicicliști; realizarea unui luciu de apă cu pasarelă pietonală; amenajare fântână arteziană cu jeturi de apă la nivelul pavimentului; realizare rețea de apă și canalizare; modernizarea sistemului de iluminat pentru asigurarea iluminatului exterior, ambiental și arhitectural; montarea unui sistem de supraveghere video; amenajarea unui teren pentru sport si fitness; montarea unei roți panoramice cu o înălțime de 36 de metri.

Valoarea investiției este de peste 12,8 milioane de lei fără TVA. Termenul prevăzut pentru proiectare este de trei luni, iar termenul pentru execuția a lucrărilor este de 12 luni de la data predării amplasamentului, sursa de finanțare fiind bugetul local.

„Articol susținut de Primăria Municipiului Galați”

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: