Timp de 8 zile, 15  teatre  şi  companii  private  din  România  vor  prezenta  cele  mai reprezentative  spectacole  din  repertoriu,  animaţii  şi  ateliere  stradale in cadrul Fetivalului naţional al teatrului de păpuşi.

Peste 100 de păpuşari din Bucureşti, Ploieşti, Arad, Braşov, Alba-Iulia,Timişoara şi Vidin vor oferi  adevărate spectacole în aer liber atât pentru spectatorii mici, cât şi pentru cei mari. Acestia au ocazia sa vizioneze proiecții video, expoziții scenografice, animație stradală, sau pot vedea cum se confecționează păpușile,, potrivit organizatorilor.

„Îi invitam pe craioveni sa se bucure de un festival la care lucram de un an de zile. Am pregatit expozitii de papusi, parada, spectacole la care am invitat artisti papusari pe care multi nu îi cunosc dar care joaca pe scene internationale si participa la cele mai mari festivaluri de profil din lume. Nu vrem un festival serios cu simpozioane si colocvii, vrem sa iesim în strada si sa redevenim un bastion al papuseriei românesti.  (…)”, a precizat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii si Tineret „Colibri”.

In cadrul festivalului vor avea loc peste 85 de spectacole, ateliere de creatie, evenimente de animatie, vor fi scurt metraje si proiectii video.

Deschiderea Festivalului „Puppets occupy street” a avut loc aseara cu o expozitie ce a implicat 300 de papusi la Centrul Multifunctional din Craiova. Evenimentul serii a fost un succes, fiind marcat de Parada Papusilor Gigant completat cu un spectacol oferit de „ Înaripatii”, coproductie Soso si Nuti, CS Urania Arad, în Piata Mihai Viteazul.

„Am ales din numeroase teatre de papusi doar câteva, am mers pe companii independente, în festival vor juca în afara de Colibiri doar doua teatre de stat. Festivalul se doreste a fi unul national, desi avem si o trupa din Bulgaria. De anul viitor ne bazam pe latura internationala, motivul pentru care festivalul poarta o denumire în limba engleza”, a mai adaugat Adriana Teodorescu.

Festivalul „Puppets  occupy  street/ Păpuşile  ocupă  strada” , ediţia I, organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, este un eveniment unic în Oltenia si se desfasoara in perioada 25 august – 1septembrie.