Papa preferă migranții în defavoarea europenilor. Transformă Biserica Catolică într-un super-ONG de al lui Soros. Nu-i aude pe cei care sunt îngrijorați de fragilitatea societăţii, a scris jurnalistul de la Le Figaro.
Papa Francisc a prezidat în faţa unui  grup de  250 de migranți
Papa Francisc se comportă ca și cum ar fi tras deja o linie pe vechea Europă infertilă și decadentă, de a prefera cea mai prolifică clientelă a lumii a treia. Și plasându-se în fruntea umanitară, fără să arate curiozitate deosebită pentru aranjamentele lor cu contrabandiștii din Marea Mediterană. Papa transformă Biserica Catolică într-un super-ONG a lui George Soros (…) Cel mai grav este că Papa  nu pare să vrea să măsoare puterea de cucerire a islamului în contact cu Occidentul și slăbirea Europei uitând de propriile sale rădăcini”.
“Migranții sunt mai presus de toți oamenii”, a insistat Papa, numindu-i “simbolul tuturor celor excluși de societății globalizate“. Această sărbătoare a venit pentru a marca împlinirea a șase ani de la vizita lui Francisc pe insula italiană Lampedusa, 8 iulie 2013. El a fost lăudat de „imigranții musulmani dragi lui“ veniţi cu ajutorul navelor ONG-urilor lui Soros, notează jurnalistul pe blog.lefigaro.fr.