Evenimentul Zilei > Social > ÎNTÂLNIREA MILENIULUI. PAPA FRANCISC, vizită CRUCIALĂ în Coreea de Nord. Ce va discuta SUVERANUL PONTIF cu Kim Jong-Un
ÎNTÂLNIREA MILENIULUI. PAPA FRANCISC, vizită CRUCIALĂ în Coreea de Nord. Ce va discuta SUVERANUL PONTIF cu Kim Jong-Un

ÎNTÂLNIREA MILENIULUI. PAPA FRANCISC, vizită CRUCIALĂ în Coreea de Nord. Ce va discuta SUVERANUL PONTIF cu Kim Jong-Un

Papa Francisc va lua serios în considerare posibilitatea unei vizite fără precedent în Coreea de Nord, dar numai în anumite condiţii, a anunţat un oficial al Vaticanului.
Papa Francisc şi-a arătat disponibilitatea. Trebuie să aşteptăm ca invitaţia să fie oficială”, a declarat Scretarul de Stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, joi seara.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, i-a transmis Papei o invitaţie din partea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, într-o întâlnire la Vatican de marţi.

O astfel de călătorie ar reprezenta un moment important pentru Coreea de Nord, ţară care este cunoscută pentru restricţiile severe impuse privind religia.

Întrebat dacă există condiţii pe care Nordul ar trebui să le îndeplinească, Parolin a declarat: „Acest lucru va veni mai târziu, de îndată ce ne vom gândi la posibilitatea acestei călătorii, atunci va trebui să ne gândim la condiţiile în care această călătorie are loc”.

„Papa este dispus să facă această călătorie dar o astfel de călătorie va avea nevoie de pregătiri serioase”, a adăugat el, scrie TheGuardian.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: