“Vă invit să vă alăturați rugăciunii mele pentru un angajament reînnoit și eficient în favoarea protejării efective a fiecărei ființe umane, în special a celor care au fost nevoiți să fugă din cauza situațiilor de mare pericol în care se aflau ei, sau familiile lor”, a spus Papa.

“Un alt aspect asupra căruia pandemia ne-a făcut să reflectăm este relația dintre om și mediu”, a continuat Papa: „Izolarea a redus poluarea și a redescoperit frumusețea multor locuri lipsite de trafic și de zgomot. Acum, odată cu reluarea activităților, ar trebui să fim cu toții mult mai responsabili faţă de îngrijirea căminului nostru comun”. 

“Astăzi, în patria mea și în alte locuri sărbătorim Ziua dedicată Tatălui. Asigur toţi taţii de apropierea și de rugăciunea mea pentru ei. Știm cu toții că a fi tată nu este o muncă ușoară, așa că ne rugăm pentru ei. Îmi amintesc mai ales de părinții noștri care continuă să ne protejeze de cer “, a spus Papa Francisc la sfârșitul rugăciunii Angelus. 

Sâmbătă, Papa a primit o reprezentare a medicilor, asistenților medicali și a lucrătorilor sanitari din regiunea Lombardia.

“Dragi medici și asistente, lumea întreagă a putut vedea cât de bine v-ați descurcat într-o încercare atât de grea. Chiar dacă eraţi epuizați, ați continuat să vă angajați cu profesionalism și sacrificiu de sine. Iar lucrul acesta generează speranță. Ați fost unul dintre pilonii întregii țări. Vă transmit stima și mulțumirile mele sincere dvs și colegilor dumneavoastră din toată Italia și făcând acest lucru interpretez sentimentele tuturor ”, a scris Papa Francisc într-un tweet pe Pontifex-it.

“Nu uitați că, prin munca dvs., toți, medicii, paramedicii, voluntarii, preoții, religioși, laici, care aţi făcut acest lucru, aţi început o minune. Aveți credință și, așa cum a spus acel croitor, care ar fi vrut să fie teolog: ‘Nu am avut decoperit niciodată ca Dumnezeu să fi început o minune fără să o fi încheiat bine”. (Manzoni, Logodnicii, cap. 24). Fie ca această minune pe care aţi început-o să o sfârșească bine!”, a adăugat Bergoglio. 

Sursa: Rador/RAINEWS