„Oamenii nu ies dintr-o criză la fel ca înainte. Vom ieși fie mai bine, fie mai rău”, a spus duminică Papa Francisc. „Vindecarea oamenilor, mai importantă decât salvarea economiilor„.

Oameni, mai importanți decât economia!

Papa Francisc a declarat la slujba de duminică că oamenii sunt mai importanți decât economia, în contextul în care țările decid tot mai repede să relaxeze măsurile și să redeschidă activitățile economice, în numeroase sectoare care au fost blocate din cauza pandemiei COVID-19.

Papa Francisc a făcut comentariile, la prima cuvântare de la prânz, de la fereastra lui, cu vedere la Piața Sf. Petru, după trei luni, de la impunerea blocării în Italia.

„Vindecarea oamenilor, nu economisirea (banilor) pentru a ajuta economia (este importantă), vindecarea oamenilor, care sunt mai importanți decât economia”, a spus Papa Francisc.

În predica sa nu a menţionat nicio țară, şi aşa cum ştim deja multe guverne decid dacă își vor redeschide economiile pentru a salva locuri de muncă și nivelul de trai sau dacă vor menține blocajele până când nu sunt siguri că virusul este complet controlat.

Cuvintele Papei au fost întâmpinate cu aplauze de sute de oameni din piață, mulți dintre ei purtând măști și ținuți la câțiva metri unul de celălalt. Piața a fost redeschisă publicului lunea trecută. În mod normal, zeci de mii de credincioși participă la slujba de duminică.

Papa Francisc, primul mesaj după încetarea restricţiilor

Ultima dată când Papa a transmis mesajul și binecuvântarea de la fereastră a fost pe data de 1 martie, înainte ca Italia, unde peste 33.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului, să impună blocarea. Ultimele restricții în Italia vor fi ridicate miercuri.

El a spus că speră ca lumea ar trebui să iasă din criză mai unită, mai degrabă decât divizată.

„Oamenii nu ies dintr-o criză la fel ca înainte. Vom ieși fie mai bine, fie mai rău decât înainte. Să avem curajul să ieșim mai bine decât înainte pentru a construi pozitiv perioada post-criză a pandemiei ”, a concluzionat papa Francisc.

„Noi, oamenii suntem temple ale Duhului Sfânt, economia nu este”

Cuvintele Papei au fost întâmpinate cu aplauze de sute de oameni aflaţi în piață, mulți dintre ei purtând măști şi păstrând distanţa la câțiva metri unul de celălalt.

Piața a fost redeschisă publicului lunea trecută. În mod normal, zeci de mii de credincioşi participă la slujba de duminică, dar acum numărul credincioşilor a fost limitat. Veste bună este că  ultimele restricții vor fi ridicate miercuri în Italia…după care oamenii vor putea participa la slujbele de la Vatican,  potrivit celor relatate de wtvbam.