Evenimentul Zilei > Social > Papa Francisc, o nouă vizită controversată! Îi legitimează pe populiști
Papa Francisc, o nouă vizită controversată! Îi legitimează pe populiști

Papa Francisc, o nouă vizită controversată! Îi legitimează pe populiști

Papa Francisc va vizita Ungaria și va participa pe 12 septembrie la ceremonia de închidere a Congresului Euharistic Internațional. Anunțul a fost făcut de cardinalul Péter Erdő.

Papa Francisc, o nouă vizită controversată! Vizita și întregul congres urmau să aibă loc anul trecut.

Evoluția pandemiei a făcut, însă, necesară amânarea celor două evenimente pentru 2021.

Vizita este „o mare bucurie pentru conferință și ne oferă speranță și consolare în aceste vremuri grele”, a declarat cardinalul Erdő.

Cardinalul a afirmat, de altfel, că mesa „statio orbis” celebrată pentru oraș și pentru lume este cel mai important moment al congresului euharistic. „Prin urmare, este potrivit și normal” ca papa să participe la ea atunci când ia parte la conferință, a adăugat el.

Papa Francisc, o nouă vizită controversată!

Invitația lansată Papei Francisc de a vizita Ungaria a fost făcută în luna februarie a anului trecut de președintele acestei țări.


Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Încă un focar de conflict


Adresându-se presei după întâlnirea avută cu Papa Francisc, János Áder  declara în acel moment că a venit Vaticanul cu intenția de a-l invita pe Papa la Congresul Euharistic Internațional.

Áder menționa că anul 2020 marchează 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Ungaria și Sfântul Scaun, precum și 30 de ani de la restabilirea acestora.

Șeful statului maghiar  menționa că Ungaria nu a avut o vizită papală de când papa Ioan Paul al II-lea a vizitat țara în 1996.


Scandal mondial în urma spectacolul demonic. Blasfemia de la San Remo


La acel moment, Papa Francisc a răspuns ar fi bucuros să viziteze Ungaria.

„Reacția sa nu poate fi considerată un angajament deplin, dar a fost mai mult decât un răspuns politicos la invitație”, a spus Áder, citat de Hugary Today.

Papa Francisc, o nouă vizită controversată!Legimiază guvernul populist de la Budapesta?

Decizia Papei de a vizita Ungaria este, însă, surprinzătoare. Suveranul Pontif se plasează pe poziții diametral opuse cu guvernul maghiar în ceea ce privește una dintre marile probleme ale zilelor noastre- imigrația.

Recent, la întoarcerea din Irak, Papa a declarat că lumea ar trebui să înțeleagă că imigrația face parte din drepturile omului.

Guvernul maghiar se opune erm imigrației ilegale și a luat măsuri dure pentru a împiedica pătrunderea în țară a solicitanților de azil, lucru pentru care a fost criticat de multe ori de liderii europeni.

„Vom face Tel Avivul una cu pământul”! De aici începe războiul mondial!