“Crăciunul să fie un prilej de reînnoire interioară, de rugăciune, de a duce mai departe credința și fraternitatea dintre noi”, a spus Papa Francisc. “Să ne uităm mai presus de orice la neputincioși”, a adăugat el, “fratele care suferă este Iisus în iesle. El ne aparține. Îl vom întâlni cu adevărat pe Mântuitor în fratele care are nevoie de noi”.

Papa Bergoglio le-a dat credincioșilor un “sfat” pentru Crăciun: “Pentru ca Iisus să se nască în noi, să ne pregătim inimile, să mergem să ne rugăm, să nu ne lăsăm conduși de consumism, de acea frenezie de a face lucruri, lucruri, lucruri”. “Consumismul ne-a răpit Crăciunul”, a spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc le cere guvernelor să se ocupe de navigatorii care, din cauza situației create de pandemie, nu pot să se întoarcă acasă. “Pandemia de coronavirus a adus disconfort deosebit navigatorilor. Mulți dintre ei, aproximativ 400.000 în total în lume, sunt blocați pe nave, dincolo de termenul contractelor lor și nu se pot întoarce acasă. Mă rog la Fecioara Maria Stella Maris să le consoleze pe aceste persoane și pe toți cei care trăiesc situații dificile și îndemn guvernele să facă tot posibilul pentru a se putea întoarce la cei dragi”, a spus Papa Francisc la slujba de duminică.

“Solidaritatea se exprimă în mod concret prin a fi în slujba oamenilor, care poate lua forme foarte diferite în modul de a avea grijă de ceilalți. A servi înseamnă a avea grijă de cei fragili din familiile noastre, din societatea noastră, din poporul nostru. #HumanSolidarityDay”, scrie Papa Francisc pe Twitter de Ziua Internațională a Solidarității. (Rador)

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/papa-francesco-anziche-lamentarci-restrizioni-pandemia-aiutiamo-altri-a0909ada-d643-47e9-a3a1-94cc337ef450.html?refresh_ce

Traducerea: Oana Avram/oavram/fmatei