Papa Francisc i-a scris preşedintelui Bashar Al-Assad pentru a cere ÎNCETAREA violenţelor în Siria

Papa Francisc i-a  scris preşedintelui Bashar Al-Assad pentru a cere ÎNCETAREA violenţelor în Siria

Papa Francisc i-a adresat o scrisoare preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, pentru a face apel încă o dată la încetarea violenţelor şi la respectarea dreptului umanitar internaţional privind protecţia civililor, a anunţat luni Vaticanul.

Scrisoarea a fost transmisă prin intermediul nunţiului apostolic (ambasador) Marco Zenari, venit la Roma în noiembrie cu ocazia Consistoriului, la care a fost făcut cardinal, „în semn de afecţiune pentru mult-iubitul popor sirian, atât de dur încercat în ultimii ani”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

În scrisoare, Suveranul Pontif „şi-a reiterat apelul către preşedintele Bashar Al-Assad şi către comunitatea internaţională privind încetarea violenţelor şi o soluţionare paşnică a ostilităţilor”.

Papa condamnă „toate formele de extremism şi terorism, indiferent de unde provin, şi face apel la preşedintele sirian să se asigure că dreptul umanitar internaţional este pe deplin respectat în ceea ce priveşte protecţia civililor şi accesul la ajutorul umanitar'', se mai spune în comunicat, potrivit jurnal.md

Ne puteți urmări și pe Google News