Evenimentul Zilei > International > ŞOC! Papa Francis, la un PAS să fie VICTIMA Statului Islamic! A fost STOPAT un MĂCEL
ŞOC! Papa Francis, la un PAS să fie VICTIMA Statului Islamic! A fost STOPAT un MĂCEL

ŞOC! Papa Francis, la un PAS să fie VICTIMA Statului Islamic! A fost STOPAT un MĂCEL

BOMBĂ! Papa Francis a fost la un pas să fie victima Statului Islamic şi al unui adept care dorea să facă această crimă în numele grupării jihadiste.

Suveranul Pontif a fost la un pas să fie victima unui puşti de 17 ani din Statele Unite. Acesta a pledat, luni, vinovat, după ce a fost acuzat de complot, în numele grupării jihadiste Statul Islamic, pentru asasinarea Papei Francis. Uciderea lui Papa Francisc trebuia să aibă loc în 2015, cînd acesta a vizitat Statele Unite. 

Totul a fost descoperit după ce adolescentul Santos Colon, de 17 ani, din New Jersey, a încercat să recruteze un lunetist pentru a trage asupra Papei Francisc. Totodată, tînărul a intenţionat să declanşeze explozibili în cadrul mesei oficiale, precizează departamentul american de Justiţie. 

Numai că tînărul Colon a recrutat un agent FBI şi astfel a fost arestat cu 12 zile înainte de data prevăzută asasinatelor. În timpul anchetei, Colon a precizat că a încercat să execute atentatele în numele grupării ISIS şi a afirmat că a utilizat numele de Ahmad Shakoor. 

Pentru tentativa de a susţine o organizaţie teroristă, Colon riscă 15 ani de închisoare. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: