Membri Federației au fost primiţi în audienţă joi, în Sala Clementină din Palatul Apostolic.

Discursul pontifului, tradus de interpreţi de limbaj mimico gestual, a scos în evidenţă situaţiile de dificultate, de prejudecată cu care se confruntă persoanele afectate de surditate şi necesitatea organizării unor servicii care să faciliteze depăşirea barierelor, informează Radio Vatican.

 

Papa Francisc: „Oraşele, satele şi parohiile – cu serviciile lor – sunt chemate să depăşească tot mai mult barierele care nu permit înţelegerea potenţialului reprezentat de prezenţa voastră activă şi nu sunt în măsură să depăşească deficitul vostru. Voi în schimb ne învăţaţi că doar trăind limitele şi fragilitatea se poate fi constructori, împreună cu responsabilii şi cu toţi membrii comunităţii civile şi a celei ecleziastice, a culturii întâlnirii, în opoziţie cu indiferenţa tot mai răspândită. Astfel pot fi îmbunătăţite societatea şi comunitatea şi se poate oferi persoanelor surde o plinătate existenţială care să ţină cont de toate aspectele vieţii în diferitele ei etape”.

 

„În actualul context cultural şi social  şi voi, cei lipsiţi de auz, sunteţi un dar al Bisericii”, a spus pontiful, exprimându-şi speranţa ca persoanele care se confruntă cu această dificultate să participe în mod cât mai deplin la viaţa comunităţilor ecleziale, făcând să rodească talentul cu care au fost înzestraţi în beneficiul familiei şi al întregului popor al lui Dumnezeu.

 

Papa Francisc: „Prezenţa lui Dumnezeu nu se percepe cu urechile, ci cu credinţa; prin urmare vă încurajez să revitalizaţi credinţa voastră pentru a simţi tot mai mult apropierea lui Dumnezeu, a cărui voce răsună în inima fiecăruia, fiind cu toţii în măsură să-l audă. Astfel îi veţi putea ajuta pe cei care nu "aud" vocea lui Dumnezeu astfel încât să fie mai atenţi faţă de aceasta. Aceasta este o contribuţie semnificativă pe care persoanele surde o pot aduce vitalităţii Bisericii”