„Vestele galbene” au protetat sâmbătă pentru a 14-a săptămână consecutivă în Franța. În timpul manifestației din Paris, un grup de persoane i-au adresat injurii și l-au huiduit pe filozoful Alain Finkielkraut, precum se poate observa pe videoclipurile postate pe Twitter de Yahoo Actu și de jurnalistul Charles Baudry.

„Este Franța noastră”, i-au mai scandat protestatarii pe lângă înjurăturile ce nu are rost să fie reproduse.

Poliția a intervenit promt pentru ca situația să nu degenereze, scrie B1.

Deși la început a simpatizat cu mișcarea „vestelor galbene”, filozoful s-a declarat dezamăgit, într-un interviu acordat pentru Le Figaro, de direcția în care mișcarea se îndreaptă.

„Numeroși lideri ai revoltei au fost primiți cu brațele deschise în studiourile de televiziune. Au devenit vedete ale micilor ecrane. Promovarea li s-a urcat, iar aroganța i-a făcut să schimbe taberele”, spunea filozoful.

Atacul considerat unul antisemit, a fost rapide condamant de numeroși politicieni, inclusiv membri ai guvernului. Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a cerut arestarea autorilor incidentului.

„Insultele antisemite la care a fost supus reprezintă o negare a ceea ce suntem şi ce ne face o naţiune grozavă. Nu le vom tolera”, a scris Macron pe Twitter.