Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică în România. Moartea de la subsolul blocului. Autoritățile au intervenit de urgență
Panică în România. Moartea de la subsolul blocului. Autoritățile au intervenit de urgență

Panică în România. Moartea de la subsolul blocului. Autoritățile au intervenit de urgență

Un locatar al unui bloc de locuințe din Reșița a anunțat, joi, autoritățile deoarece a găsit o bombă la subsol.

Imediat s-a deplasat la fața locului o echipă de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin pentru ridicarea şi depozitarea în siguranţă a bombei.

Specialiștii au constatat că era vorba despre o bombă aruncător rămasă neeplodată din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

„La faţa locului a intervenit de urgenţă echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, a identificat şi cercetat elementul de muniţie găsit, fiind vorba despre o bombă aruncător calibru 120 mm, care a fost ridicată şi transportată la Depozitul de muniţie neexplodată de la SC Arsenal Reşita SA. Echipa de pirotehnişti a Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a întreprins măsuri de cercetare a întregului subsol al blocului pentru a descoperi alte eventuale elemente de muniţie, în acest moment nemaiexistand vreun pericol în acest sens, întreaga zonă fiind asigurat”, a informat ISU Caraş-Severin.

La faţa locului, în sprijin, a venit şi câte un echipaj de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţeană, potrivit agerpres.ro