Panică într-o comună din Galați. Un fost deținut a vrut să dea foc locuinței unui vecin

Panică într-o comună din Galați. Un fost deținut a vrut să dea foc locuinței unui vecin Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din Galați, recent eliberat din închisoare, a creat panică într-o comună după ce a amenințat în repetate rânduri că aruncă în aer casa vecinului său.

Speriați, locuitorii au sunat la 112, însă la vederea autorităților s-a enervat și mai tare. În urma unor schimburi de replici tensionate, tânărul în vârstă de 21 de ani a vărsat un lichid inflamabil peste casa vecinului său și a dat foc.

Galați. Un fost deținut a vrut să ardă casă unui vecin

Proprietarul a reușit să stingă flăcările, iar în acel moment, fostul deținut a intensificat amenințările, scoțând două butelii din casă și amenințând că le va da foc.

„A aruncat la noi cu foc pe casă cu butelie-n bătătură... Zicea prostii... Am fugit în casă”, a spus o vecină de-a bărbatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vecinul meu s-a-ntâlnit dimineață cu el și băiatul l-a salutat respectuos, și el i-a zis un cuvânt nepotrivit care se folosește în pușcărie. Vecinul i-a zis lui Cosmin.

S-a necăjit și apoi a scos o butelie și l-am întrebat ce vrea să facă cu ele și el că e treaba lui. A intrat cu o butelie-n casă la noi și atunci am intervenit și eu, și soția”, a spus bunicul fostului deținut.

La rândul ei, bunica băiatului a spus că acesta a reacționat așa din cauza drogurilor.

Arest

Sursa foto: Dreamstime.com

Băiatul și-a ucis un prieten când avea doar 16 ani

Poliția a reușit într-un final să-l calmeze pe tânărul de 21 de ani, iar ulterior acesta a fost dus la psihiatrie pentru o evaluare medicală.

După ce i s-a dat drumul, băiatul din Galați a fost reținut. Individul nu este unul pașnic. La vârsta de 16 ani și-a ucis un prieten la o petrecere, în urma unei altercații.

„Bunicii au alertat polițiștii. Prezenți la fața locului și aceștia au fost amenințați de către cel în cauză”, a declarat Nicolae Cuzi, procuror.

Poliția Galați

Sursa foto: Arhiva EvZ

Potrivit acestuia, fostul deținut e acum acuzat de amenințare, distrugere prin incediere tulburarea ordinii și liniștii publice în formă agravată, precum și pentru ultraj.

Individul a fost eliberat condiționat acum câteva luni. În urma incidentului recent, este posibil să fie obligat să execute și partea rămasă din pedeapsa inițială, potrivit știrileprotv.ro.