Șase din 10 elevi susțin testarea antidrog în școli. Rezultatele studiului comandat de Prefectura Capitalei

Șase din 10 elevi susțin testarea antidrog în școli. Rezultatele studiului comandat de Prefectura Capitalei Sursa foto: Dreamstime

Prefectura Capitalei a măsurat percepția elevilor bucureșteni în privința introducerii cursurilor și a testelor anti-drog în unitățile de învățământ din Capitală. În acest sens, instituția condusă de Rareș Hopincă a distribuit un chestionar, la care au răpuns 20.000 de elevi.

Sondaj realizat de Prefectura Capitalei în rândul elevilor bucureșteni

Puțin peste două treimi dintre elevii care au dat curs sondajului distribuit de Prefectura Capitalei au declarat că sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în școli. Cu alte cuvinte, mai bine de 12.000 de școlari ar fi de acord să fie testați antidrog, cel puțin așa indică rezultatele preliminare.

De asemenea, elevii bucureșteni consideră introducerea cursurilor și testelor antidrog în școlile din Capitală o măsură bună. În plus, 50% dintre participanții la studiu au declarat că sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge pentru depistarea eventualelor substanțe interzise.

Un elev cu 4,50 la matematică, la simulare, convins că va avea un salariu mare. Meseria pe care a pus ochii

Sursa Foto: Facebook

Majoritatea elevilor susțin introducerea testelor antidrog în școli

„Introducerea în școlile Capitalei a cursurilor și a testelor antidrog este privită cu ochi buni de elevii bucureșteni, conform amplului chestionar inițiat de Instituția Prefectului Municipiul Bucuresti, la care au răspuns peste 20.000 de elevi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, 60,2% dintre respondenți sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în școli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanțelor în sânge. O majoritate covârșitoare dintre elevi, 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa școlară ar fi foarte benefică pentru tineri”, potrivit unui comunicat de presă.

Caz de șantaj în școala gimanazială

Sursa foto: Dreamstime

Peste trei sferturi dintre elevi (77,2%) sunt de părere că includerea cursurilor antidrog în programa școlară ar fi benefică. De asemenea, 61% dintre respondenți au precizat că substanțele interzise sunt consumate mai degrabă de persoanele care suferă de anumite afecțiuni. Nu de infractori.

Prefectura Capitalei a demarat în urmă cu doar câteva luni o amplă dezbatere publică referitor la introducerea anumitor măsuri de prevenție a consumului de substanțe interzise și droguri în rândul populației tinere și a elevilor din școlile Capitalei.